esmaspäev, 27. oktoober 2008

Butch Cassidy and the Sundance Kid

Jätkan Paul Newman'i lainel. Vaatan ja mõtlen, miks ma Cool Hand Luke'le ainult 9/10 panin, kui oleksin võinud südamerahuga 10 anda. Heastan oma vea filmiga Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969). Vestern, mida võib pidada kõikide semufilmide eelkäijaks.

Hole-in-the-Wall Gang'i liidrid Butch (Paul Newman) ja Sundance (Robert Redford) tühjendavad regulaarselt raha vedavat rongi. Kui nende jala alune läheb liiga tuliseks, põgenevad semud Boliiviasse, kus hakkavad panku röövima. Vajalikke Boliivia keelseid väljendeid nagu nt. "käed üles" aitab neil õppida Kid'i armuke Etta (Katharine Ross), kes nendega kaasa sõidab.

Esimene kahest Newman'i ja Redford'i koostööst on üks meeldejäävaim duo ever. Raske on ületada nt. kuulsat jõkke hüppamise stseeni ja sellele eelnenud nendevahelist dialoogi. Kõige naljakam oli vaheldumisi öeldud lause "Who are those guys?", kui südikad ratsanikud neid taga ajasid.


Tuli üllatusena, et nii tuntud laul kui "Raindrops Keep Fallin' on My Head" pärineb just sellest filmist. Lugu mängis eriti muheda stseeni ajal, kui Butch ja Etta sõitsid jalgrattaga ning Newman tegi sellega igasuguseid trikke :)

Muide filmi viimane stseen on Blu-ray kaanel, mis on tugev visuaal lõpetamaks üht parimat vesternit.
10/10

5 kommentaari:

  1. Esmaspäeviti jookseb Kalev Spordis selline saatesari nagu "Iconoclasts" ("Läbimurdjad" selle eestikeelseks pealkirjaks pandud), kus kaks kuulsat inimest üksteisest ja üksteisega räägivad. Selline portreteerimissari... Igatahes on varsti kavas osa "Paul Newman+Robert Redford". Räägivad oma eludest, koos tehtud filmidest ja muudestki huvitavatest asjadest :) Igatahes soovitan vaadata - ma arvan, et see pakuks sulle huvi ;)

    Kalevi järgmise nädala kava ma küll hetkel kuskil ei näe, aga kõigi eelduste kohaselt peaks see osa olema eetris järgmisel nädalal (ehk siis 3. nov) kell 22:30.

    VastaKustuta
  2. Ahjaa - ning natuke räägiti ka sellest, kuidas see vihmapiiskade lugu sinna filmi ka sattus :P

    VastaKustuta
  3. Tänud mainimast! Üldse tundub huvitav sari olevat see Iconoclasts. Sealt igasugu tuntuid nägusid läbi käinud...

    1-minutiline klipp Newman ja Redford'st...

    VastaKustuta
  4. Ja nädal peale seda tuleb ilmselt Samuel L. Jackson + Bill Russell ;)

    VastaKustuta
  5. Film on kõva igatahes, endale meeldib samuti väga..

    VastaKustuta