teisipäev, 11. märts 2008

Raising Arizona

Raising Arizona (1987) on teine Coen'te lavastatud film. Esimest Blood Simple on plaanis vaadata nii pea kui võimalik. Lihtsalt teadmiseks, et vendade varasemate filmide vastu hakkasin huvi tundma enne, kui No Country for Old Men'st üldse kuulsin. 3 filmi nende kataloogist ongi veel nägemata. Filmi valisin sellepärast, sest sõber tuli külla ja komöödiaga vürtsitatud Raising Arizona arvasin paremini peale minevat, kui tõsisem Blood Simple. Ei eksinud. Õlle ja pizza kõrvale parim film.

Miller's Crossing DVD lisadest tuli meelde, kuidas Coen'te kolme esimese filmi operaator Barry Sonnenfeld rääkis omapärasest Raising Arizona operaatoritööst. See oli tõesti väga meeldejääv ja mõnus. Ma pole sellel alal üldse kodus, et täpsemalt ei oska kirjeldada. Kuid uskuge, et pildiline pool on äge, eriti üks tagaajamisstseen. Sisu on omalaadne nagu ikka Coen'tel tavaks. Pätt Nicolas Cage ja politseinik Holly Hunter abielluvad, kuid nad ei saa lapsi. Viimases hädas nad röövivad ühe beebi. Arizona on edukas ärimees ja just tema 5'st beebist nad ühe napsavadki. Sellega tekib muidugi paksu pahandust. Vanglast põgenenud semud John Goodman ja William Forsythe hakkavad kahtlustama ja mängu tuleb veel üks kuratlik tegelane, kes tapab näiteks granaatidega jäneseid. Midagi väga sügavat ei maksa Raising Arizonast oodata ja pole see ka vendade õnnestunuim film.

Otsisin filmile pilte ja sattusin The "Raising Arizona" Drinking Game lehe peale. Kahju, et seda enne vaatamist ei teadnud. Siis oleks vist õlledest puudu tulnud. :P
7/10

1 kommentaar:

  1. Põhimõtteliselt vaatasime jälle Fletchuga samal ajal. Lugege ka tema ülevaadet sama pildiga kusjuures :P

    VastaKustuta