laupäev, 15. märts 2008

Marie Antoinette

Kuna olen juba sel kuul paar ajaloolist filmi vaadanud, siis tahtsin lõpuks ka Marie Antoinette (2006) ära vaadata. Peaosas Kirsten Dunst. Režissöör Sofia Coppola. Film on igatepidi naiselik. Märulist elatuvad mehepojad pole just primaarne vaataja grupp, kuid igavuse kätte ei tohiks keegi ära surra. Võluv Kirsten Dunst iga minut uue särava kleidiga. Vahepeal ka alasti! "What's not to like"... Film võitis Oscari kostüümide eest. Naisvaatajad tunnevad vist kõiki neid kostüüme, kingi ja ehteid nähes nagu paradiisis. Väikeste tüdrukute unistuseks on ju saada printsessiks või mis. :)

Marie Antoinette elas päris grandioosset õukonnaelu. Pidutses nii nagu poleks homset. Tegelikult oli tal sarnane probleem nagu Boleyn tüdrukutel, et pärijat polnud kuskilt näha. Tema abikaasa Louis XVI (Jason Schwartzman) ei tahtnud eriti oma mehekohust täita. Tüdruk pandi mehele juba 14-aastaselt ja läks mitmed aastad enne, kui ta emaks sai. Tema populaarsus langes, kui Prantsusmaa tavakodanikel polnud isegi leiba süüa. Siit ka tema (väidetav) kuulus ütlus: "Let them eat cake". Marie Antoinette saatus polnud nii roosiline, kui tema luksuslik elu.


Rockilik soundtrack meeldis mulle väga. Sofia Coppola poolt hea lüke, et ta pani ajaloolise filmi taustaks just modernse muusika. Ta on varasemate filmidega samuti näidanud head muusika valiku oskust. Siin rokkisid muuhulgas The Cure, The Strokes ja New Order. Tuntud filmikriitik Roger Ebert pani filmile maksimum punktid. Ma päris nii vaimustuses polnud, kuid nunnu film oli. Kirsten Dunst oli nunnu ruudus.
6/10

Pärast järjekordset läbu

2 kommentaari:

  1. Tänu heale muusikale oligi see film nagu üks pikk ja hea muusikavideo. Kuigi sellist actionit ja tegevust oli filmis suht vähe. Aga kostüümid ja luksuslik elustiil oli igati stiilne.

    Paljud kiruvad seda, et see ei lõppenud giljotiiniga. Mulle samas just see meelids, sest nagunii juba kõik teavad, mis temast edasi sai.

    VastaKustuta
  2. Jah kõik koolijütsid hoidke ajaloo tunnis kõrvad lahti. Või vaadake filme. :)

    VastaKustuta