neljapäev, 24. aprill 2008

Rescue Dawn

Rescue Dawn (2006) on põnev vaatamine. Põhineb tõsielu sündmustel/isikutel. Üldiseks teemaks on Vietnami sõda. Tänase päevani tehakse sellest filme, sest sõda ei lähe kellelgi meelest. Eriti palju on Vietnami sõjast filme vorpinud Oliver Stone. Käesoleva lavastajaks on Werner Herzog.

Dieter Dengler (Christian Bale) on USA piloot, kes keset džunglit alla kukub ja vangi võetakse. Kes teab mitu kuud ta seal viibis ja põgenemist plaanis. Koos teiste vangi sattunutega nad sealt lõpuks põgenesid, et siis džunglis ilma vee, söögi ja jalanõudeta ellu jääda ja loota USA päästekopterite peale.

Kes teab mitmendat korda võttis Christian Bale rolliks kõvasti kg alla. Bale võttis mäletatavasti eriti palju kehakaalu alla The Machinist (2004) filmimiseks, kus ta oli täielik luukere. Ka teised näitlejad (Steve Zahn) olid kõhnemad ja kahvatumad kui tavaliselt. Trivia järgi isegi lavastaja paastus kergelt. Kõik need higi ja pisarad jäid kahjuks laiema tunnustuseta, sest Rescue Dawn ei võitnud suuri auhindu ja on üpris märkamatuks jäänud. Film on muidu hästi üles võetud, džungel on reaalne (filmiti Tais). Ja kui Bale suure näljaga elusat madu järama hakkab, siis vaatad suu ammuli.
7/10

5 kommentaari:

  1. Herzogi nimi tuli kuidagi tuttav ette ja peale IMDB sobramist meenus, et olen näinud tema filmi
    Timothy Treadwell´ist - ullikesest kes tõsimeeli uskus, et oskab karude keelt nin on nende sõber ja kes siis lõpuks koos tüdruksõbraga karu poolt ära söödi. Sellest karu rünnakust ja Treadwelli (ju siis ka Huguenardi) karjumisest/suremisest on olemas ka audio tape mida Herzog ka ise kuulas, aga pidas paremaks filmi mitte panna...

    Dokumentaal film mis kokku pandud Tredwelli enda videodest. Nimeks on... Grizzly Man, aasta 2005

    VastaKustuta
  2. Olen varem kuulnud Grizzly Man'st ja on tekkinud tahtmine näha.

    VastaKustuta
  3. Meeldetuletuseks selline film tulemas DVDna nagu Anamorph Willem Dafoe´ga peaosas. Christian Bale nägin viimati filmis Equilibrium, mida vaatasin just uuesti ja muidugi 3:10 Yuma

    VastaKustuta
  4. Panen Anamorph kõrva taha. tänud.

    VastaKustuta
  5. Rescue Dawn on tugev film.

    VastaKustuta