neljapäev, 10. aprill 2008

Danny the Dog



Danny the Dog (2005) on tuntud ka pealkirjaga Unleashed. Filmi vastu hakkasin huvi tundma seetõttu, et soundtracki tegi Massive Attack, kes teatavasti suvel Eestisse tuleb. Püüan end nende loominguga hästi kurssi viia. Neil on peale selle soundtracki ainult 4 albumit veel. Viies valmib varsti. Kes arvab, et ei tea ühtegi Massive Attack lugu, siis olen kindel, et filmis Snatch kõlanud Angel peaks ikka tuttav ette tulema.

Mulle meeldis Danny the Dog väga. Esiteks siis muusika pärast, mis oli muide mõnusalt tagasihoidlik. Teiseks kirjutas sellele hea käsikirja Luc Besson (The Fifth Element). Lavastas Louis Leterrier, kes hetkel mässab The Incredible Hulk (2008) kallal. Peaosa koera Danny't mängib Jet Li ja teeb seda väga meeldejäävalt. Hästi kirjutatud karakter. Ühteaegu veidralt koomiline näha teda nö. truu koerana tegutsemas ja teiselt poolt kakleb sama lahedalt nagu ikka, ei mingit halastust. Pärast Fearless'i on see minu silmis Jet Li parim film. Kaasa teeb liigagi paljudes filmides mängiv Morgan Freeman. Tema on pimeda klaverihäälestajana loomulikult jällegi klass omaette.


Allilma mingi võlanõudlejate boss (Bob Hoskins) peab enda kaitseks siis koera Danny't. Ta leidis Danny väiksena ja treenis viimase nii ära, kui tema kaelarihm eemaldada, siis ründab käskluse peale. Väga pull asi ikka. Jet Li ei räägi alguses suurt midagi. Loo arendes kohtub ta rahuliku Morgan Freemani tegelasega ning Danny on valmis oma minevikuga hüvasti jätma, kuid oma mineviku eest pole võimalik põgeneda. Danny the Dog on lahe meelelahutus. Filmis on jõhkrat vägivalda, hea sisu ja karakterid, törts head huumorit ning Massive Attack.
8/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar