reede, 4. aprill 2008

Noortebänd 2008 finaal



... ehk 1 kindel põhjus, miks teha bändi. Peale selle, et bändi teha on lihtsalt lahe. Kui finaalis kolmandaks valitud bänd sai suhteliselt kusise 2000 kroonise ja teiseks valitud bänd 3000 kroonise muusikapoe kinkekaardi, siis vaadake, mida kõike head ja paremat võitja võitis:

Neljapäeva õhtul Rock Cafés toimunud Noortebänd 2008 finaalis valiti parimaks bändiks Ahjalt pärit ja Tartu eelvoorust edasi pääsenud Groundhog Day. Teisele kohale tuli vanakooli rokist inspiratsiooni leidev Steller ja kolmandale Järvakandi hardcore bänd Sick of Sorrow.

Eesti keelset alternatiivrokki viljelev Groundhog Day saab auhinnaks tasuta muusikavideo tegemise, 10 000 kroonise muusikapoe kinkekaardi, kahe loo tasuta salvestuse, 2000 kroonise Kaubamaja muusikapoe kinkekaardi ja esinemise üritusel Peda Folk 2008.
Pikemalt: http://www.melu.ee/index.php?id=2842

Minu Last Night mööduski Rock Cafe lava jõllitades. Enne sisse jõudmist suutsin aga lausa kaks korda järjekorras seista. Esimest korda jõudsin peaaegu ukseni, kus siis märkasin kirjakest, et listi inimesed mingu kõrvaltuksest, kus polnud järjekorda. Läksin ülesse, kuid seal selgus, et Kaubamajas priipääsmed võitnud inimesed peavad ikka tavajärjekorras olema. Kuuldavasti polnud ma ainuke, kes sellise asja õnge läks. Siis oli kopp ees ning läksin poodi värskendust muretsema. Tagasi tulles oli järjekord muidugi veel pikem kui esimene kord. Seisin seal väljas kokku julgelt 45 minutit. Sõber (Mr.M.) oli ammu sees. Nii jäin ma kahest esimesest bändist ilma. Üks neist oli mu sugulase lemmik Giuseppe Perverdi Big Band. Kolmandat esinejat Steller nägin. Hea naislauljaga bänd. Sama bändi laulja võitis eraldi lauljate kategoorias ja bänd ise 2. koha.

Nägin kõiki bände esimest korda, et läksin täiesti tühja lehena. Eelnevalt olen muidu kahel korral Noortebändide finaali vaatamas käinud: 2005 kui võitis Depoo ja 2006 kui võitis Mushy. Sel aastal oli bändide tase tugev. Mr.M. lemmik oli Börte. Selle bändi teeb eriliseks naistrummar, aga õhtu parim see polnud. Nähtuist võib-olla kõige rohkem jäi meelde Defrage. Laulja oli pool esimest lugu all rahva keskel ja liikus rahva moodustatud koridoris edasi-tagasi. Ma olin terve õhtu üleval rõdul, kust oli hea vaade sellele. Defrage laulja oli minu arvates parim. Stellar laulja võidu üle on muidugi hea meel - kõige ilusam laulja ikkagi. Kahe metalbändi ajal nägi rahva seas hullult vehklevaid tegelasi. Mingi uus pop asi käte ja jalgade jõhkralt vehkida vist. Nende päralt oli päris suur plats, sest kõik hoidsid nendest distantsi. :P Fotograafid tegid neist rohkem pilte, kui samal ajal mängivast bändist.

Kokku oli 9 bändi. Pärast viimast esines eelmise aasta Noortebändide võitja Bedwetters. Ma alguses mõtlesin siis ära minna, aga otsustasin jääda. Ning üllatusin kohe, sest päris head lood neil. Polnudki neid kordagi kuulnud v.a. uudisest, et MTV's võitsid. Olen neist meedias veidi vale ettekujutluse saanud. Bedwettersi esinemise ajal liikusin alla ning jäin huvi pärast jälgima prožektori puldi taga mässavat tegelast. Väga oluline komponent esinemistel, mille peale alati ei mõtlegi. Pärast Bedwettersit jälle tüütu ootamine. Zhüriil olid vist kuulid koos. Lõpuks teatati eelpoolt nimetatud võitjad ja auhinnad, mis võttis ka tüütult kaua aega. Suur osa rahvast läks võitja selgudes minema. Huvitav, et just Groundhog Day jäigi mul nägemata, sest esines vist teisena. Kuulasin nende võidujärgset lugu veidi, kuid siis pidin viimase bussi peale kiirustama. Ei saa muidugi jätta märkimata, et Groundhog Day (1993) on väga hea film. ;)

Vasakul olev tüdruk hoidis terve aeg seda poosi samal ajal kui kutid möllasid. Lahe show.
http://noorteband.delfi.ee/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar