pühapäev, 27. aprill 2008

Without Limits

Enne kui seda lugema hakkad loe minu Prefontaine ülevaadet. Millegipärast on tehtud suisa kaks filmi jooksjast Steve Prefontaine'st kõigest aastase vahega. Näitlejad on kõik teised ja filmid ise ka veidi erinevad. Vastupidiselt Prefontaine'le vaatasin Without Limits (1998) esimest korda. Polnud sellest enne kuulnudki. Tasub kohe ära mainida, et üheks produtsendiks on sellel Tom Cruise! Alguses taheti ka teda peaossa, aga mees loobus vanuse tõttu. Oleks muidu päris huvitav olnud.

Peaosa sai siis Billy Crudup (Almost Famous), kes sai jooksja kehastamisega sama hästi hakkama nagu eelmises filmis olnud Jared Leto. Without Limits on pajuski sarnane Prefontaine'le, kuid oli ka erinevusi. Kuna vaatasin neid nii järjest, siis oli hea võrdlusmoment olemas. Seda nüüd ei oskagi öelda kumb rohkem meeldib. Siin mängis Nike ühte loojat ja Pre (lühend) treenerit Donald Sutherland. Selles filmis keskenduti veidi sügavamalt nende kahe koostööle. Eelmises ülevaates ei kirjutanud, et Pre'l oli peale jooksu südames koht ka oma tüdruku jaoks.

5 km jooks on mõtlev spordiala. Pre taktika oli aga minna kohe alguses juhtima ja mitte kedagi mööda lasta. Treener õpetas teda siiski kuigipalju targemalt tegutsema. Ajastus on võti. Jookse on huvitav vaadata. Dramaatilisi filme jooksmisest täpselt sama hea, et spordifännid vaadake need kaks filmi kindlasti üle. Lihtsalt jutujärguks või endale meeldetuletuseks, et sellel aastal tulevad Pekingi olümpiamängud.
7/10

P.S. võrrelge neid pilte teise filmi omadega ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar