laupäev, 5. aprill 2008

Factory Girl



Factory Girl (2006) on jällegi tõsielul põhinev film, mis mulle eranditult alati meeldivad. Huvitav ju vaadata, kuidas kuulsused rock'n'roll unelmat elavad ning end nt. narkost kooma tõmbavad. Saab võtta nii hea eeskujuna kui ka hoiatusena. Elame ju siiski ainult korra...

Tuntud pop-kunstnik, filmitegija Andy Warhol (Guy Pearce) leiab nö. elu armastuse Edie Sedgwick (Sienna Miller) näol. Koos tegid nad mitmeid nö. filme. Edie sai mõningase tuntuse osaliseks, kuid siis kõrbes. Filmist tuleb välja, et Warhol oli Edie'st ülivaimustuses, aga kasutas mingil määral tüdrukut ära ning hiljem hülgas tema. Kuigi otseselt kedagi Edie saatuses ei süüdistata. Ta jäi lihtsalt elu hammasrataste vahele.


Film on enam-vähem. Kõige nauditavam oli minu jaoks Sienna Miller. Selles tüdrukus on midagi ma ütlen teile. Talle on vaja veel paremaid filme ja rolle, kus ta saaks end veel rohkem tõestada. Interview's oli ta 5+. Guy Pearce on filmis täpselt nagu Andy Warhol, vähemalt piltide järgi, mida kunstnikust olen näinud. Negatiivse poole pealt Hüppaja Hayden Christensen mängis Bob Dylanit. Mida veel? Olgu, kuna Bob Dylan ei tahtnud, et tema nime filmis mainitakse, siis tegelase nimi oli lihtsalt muusik, aga ikkagi see nolk ei sobi niivõrd tuntud artisti kehastama, isegi kui ta päriselt teda ei kehasta. Ei taha mõeldagi, kui ta oleks I'm Not There's osalenud.

Pärast filmi uurisin, et Edie karakter käis eelpool nimetatud filmist mõnest kohast läbi. Vaatan seda kunagi uuesti, siis saan ehk rohkem aru ja hindan kõrgemalt kui 5/10. Ajah, enda teada pole ma ühtegi Warholi filmi näinud. Blow Job (1963) kõlab paljulubavalt. Factory Girl saab:
6/10

5 kommentaari:

  1. Seda filmi olen ise ka juba pikka aega näha tahtnud, aga veel nägemata.

    Kui veel eluloofilmid meeldivad, siis vaata Basquiat ka ära. Mainin seda lihtsalt seepärast, et seal on ka Warhol olemas, keda kehastab David Bowie ise, lisaks hunnik kuulsaid tegijaid nagu Gary Oldman, Benicio Del Toro, Dennis Hopper ja kuni pisiosadeni välja kus on Christopher Walken, Courtney Love, Willem Dafoe ja isegi eestlane Tarmo Urb.

    Muusika on seal muidugi ka kõrgemast klassist.

    VastaKustuta
  2. Hei! :) Basquiat nägin kunagi väiksena telekast, mis jättis kustumatu elamuse. Suuresti selle filmi tõttu mulle eluloofilmid meeldima hakkasidki (jpt nagu nt. Goodfellas, Chaplin, Ed Wood).
    Otsisin mõni aasta tagasi paaniliselt selle filmi pealkirja, sest oli meelest läinud. Mingit moodi leidsin lõpuks ülesse vist David Bowie järgi, kuid tuleb arvestada, et väiksena ei teadnud, et seal Bowie mängis. :P

    VastaKustuta
  3. Täiesti off topic siinkohal, aga kuna just praegu sattusin vaatama siis kas sa oled näinud tõsielulpõhinevat Awkenings?? Robin Williamsi ja Robert de Niroga peaosas.. pluss paljud teised tuntud näod :)

    http://www.imdb.com/title/tt0099077

    kui ei siis soovitan soojalt :)

    VastaKustuta
  4. Ei olegi näinud kusjuures. Tänud, võtan kindlasti soovitust kuulda!

    VastaKustuta
  5. Veel jutujärguks, et Bob Dylan tuleb Eestisse.

    VastaKustuta