reede, 30. november 2007

Chapter 27

Chapter 27 (2007) äratas minus tähelepanu, sest film räägib John Lennoni tapjast Mark David Chapman'st, keda kehastab Jared Leto. Lennonit ennast kehastas iroonilisel kombel näitleja nimega Mark Lindsay Chapman, kuid ta pole tapjaga sugulane. Aga tulen tagasi Jared Leto juurde. Nimelt võttis ta rolli jaoks 30 kg juurde! Ise ta kommenteeris, et see polnud mingi meelakkumine. Filmis oli ta tõesti ebaloomulikult tüse. Leto on mu üks lemmik noortest näitlejatest. Peale selle meeldib mulle tema bänd 30 Seconds To Mars, millega ta viimasel ajal tegeleb isegi rohkem kui filmidega.

Chapter 27 oli tohutu pettumus, kui aus olla. Film venis, mitte midagi ei toimunud v.a. siis lõpus. Ning mis peamine, et film ei selgitanud lahti ühtegi motiivi, miks ikkagi Chapman Lennoni tappis. Selge oli see, et mees oli hull ja kahestunud isiksus, sest rääkis endale vastu. Üks pool tahtis tappa, teine mitte. Chapman oli ise muidu Beatlite fänn ja ka filmis ostab ta Lennoni uue albumi "Double Fantasy", et sinna peale autogrammi küsida. Mees ootab 3 päeva Lennoni maja ees ning lõpuks 8. detsembril 1980 nad kohtusid.

Lennon andis autogrammi ja Chapman oli siis ülirõõmus, aga siis hakkas tema teine pool üle võtma. Ta jäi uuesti Lennonit ootama, kui ta tagasi tuli ja edasine ongi ajalugu. Chapman läks vangi ja on seal siiani. Vahistamise hetkel oli tal kaasas raamat J. D. Salinger “Kuristik rukkis”. Filmi pealkirigi on tuletatud sellest, et raamat koosnes 26. peatükist ja 27. oli nö. kirjutamata. Chapman samastus end selle peategelase Holden Caulfield'ga, sest ka tema ei sallinud võltslikkust vms. Näiteks olevat ta olnud väga pahane, kui Lennon lausus kunagi: "We're more popular than Jesus now".


Filmis tegi kaasa ka Lindsay Lohan, kuid millegi erilisega tema hakkama ei saanud. Lugesin ka teiste arvustusi filmi kohta. Üldjuhul tehakse filmi maha. Kahju. Selles filmis oleks võinud olla potentsiaali. Punktid tulevad Leto hea rollisoorituse eest.
3/10

Ühe fotograafi tehtud pilt hetkest, kui Lennon annab Chapman'le autogrammi. Sama koht oli ka filmis.

4 kommentaari:

  1. Soovitan sul lugeda J. D. Salinger´i “Kuristik rukkis” kohta infot väheke mitteametlikumast vaatenurgast. Tegu on reaalselt väga efektiivse abivahendiga mind controli programmides ja kui sa liidad CIA pideva huvi Lennoni isiku vastu, võid päris intrigeerivatele tulemustele jõuda. : )

    VastaKustuta
  2. Sa oled seda asja siis uurinud? :)

    Muidu kui rääkida raamatust "Kuristik rukkis", siis see meeldis mulle väga, kui pidime seda keskkoolis lugema. Igatahes rohkem kui ükskõik mis muu klassikaline romaan kohustusliku kirjanduse hulgast. Oli veel lemmikuid, aga see meeldis eriti. Ja õpetaja rääkis meile alati huvitavaid lugusid raamatute autoritest. Jäi näiteks meelde, et Salinger olevat olnud väga eraklik inimene. Mõtlen, et oleks olnud veel huvitavam, kui õpetaja oleks maininud, et sama raamatut fännas Chapman.

    VastaKustuta
  3. Eesti keelne "Kuristik rukkis" tõlge pole kuigi hea kui näiteks võrrelda soomekeelsena. Inglisekeeles pole lugenud aga nüüd on vist see raamat kohustuslik originaalkeeles või kuidas?

    VastaKustuta
  4. Meil oli eesti keeles. Nii 5 aastat tagasi. Ei usu, et nad keskkoolis nüüdki ingliskeelseid raamatuid loevad.

    VastaKustuta