laupäev, 3. november 2007

Saul Williams - NiggyTardust


Saul Williams'i uue üllitise täispikk nimetus on The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust! See on nüüd lühikese aja jooksul juba 4. album, mida pakutakse tasuta tõmbamiseks. Samamoodi nagu Radiohead'i albumi puhulgi saab ka Saul Williams'ile südametunnistuse järgi raha anda.

Saul Williamsi stiil on tegelikult muusika saatel luuletuste lugemine ning seda räpi vormis. Muusikaline taust on jällegi pigem rockilik. Aga siin plaadil on stiile raske eristada. Albumi produtseeris kusjuures NIN ninamees Trent Reznor, kes laulab ise ka mitmes loos kaasa. Ma kuulsin Saul Williams'st esimest korda seoses produtsendi Rick Rubin'i tegemisi uurides. Ütleme nii, et ta on ainus muusika produtsent, kelle tegemistel hoian kogu aeg silma peal. Ta on ikka täiesti legendaarseid artiste ja albumeid produtseerinud. Selle plaadi produtseeris juba varem mainitud Reznor, aga Rubin oli Williamsi 2001. a. debüüdi taga. Albumi pealkiri on selgelt võetud David Bowie loomingust The Rise & Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars. Huvitav juhus veel, et hiljuti sai vaadatud Stardust'i nimelist filmi.

NiggyTardust albumil on 15 lugu. Endale meeldis kaver kunagisest U2 singlist Sunday Bloody Sunday. Tr(n)igger, NiggyTardust ja DNA olid veel meeldejäävad lood, aga album nõuab veel kuulamist. Album on muidu suhteliselt ühtlane. Lugudega saab kaasa mahuka 31MB pdf faili sõnadega.
http://niggytardust.com/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar