laupäev, 31. mai 2008

Night of the Living Dead

Seadsin eesmärgiks mai kuus algsest Dead triloogiast ära rääkida, sest vaatasin neid juba nii ammu. Ei ole kõige parem idee kolme filmi järjest vaadata, sest siis ei suuda kuidagi end kirjutama sundida. Diary of the Dead vaatasin selle kuu sees lisaks. Ainsana ei vaadanud Land of the Dead'i, sest olin juba näinud vist isegi 2 korda. Igatahes kõikide filmide pildid olin ka tükk aega tagasi välja otsinud, et nüüd on jäänud ainult kirjutamise rõõm.

Night of the Living Dead (1968) on George A. Romero esimene film, milles ta tõi vaatajateni esmakordselt elavad surnud. Filmis ei kutsuta neid kordagi zombideks. Olen kindel, et olin väga ammu näinud, kas seda või remake'i. Ise arvan, et see võis olla 1990 a. Tom Savini remake. See kontseptsioon on lihtsalt nii klassikaline, mis ei ole siiani mul meelest läinud. Erinevad inimesed satuvad ühte majja, et ennast elavate surnute eest kaitsta. Nad löövad kinni aknad ja uksed, vaatavad televiisorist uudiseid, et nende põhjal tegutseda. Nagu James Rolfe oma review's ütles, et Romero got balls, et ta peaossa just mustanahalise valis. Romero sõnul oli see näitleja lihtsalt parim kandidaat Ben'i ossa. Mustanahalisi valis ta ka oma kahte järgnevasse Dead filmi.


Film on must-valge ja tehtud vähese rahaga. Surnud pole siin veel nii "lahedad", kui neid hiljem oleme harjunud nägema. Lausa naljakas oli vaadata, kuidas suur kamp zombisid rahulikult istudes inimlihaga maiustasid. Nagu oleks piknikku pidanud. :D Hilisemates filmides on neid agressiivsematena kujutatud. Ben'i kaklusi zombidega oli päris naljakas vaadata. Eriti võltsilt nagu lõi selle haamriga või mis iganes tal käes oli. Need on sellised väikesed miinused, mille kallal pole mõtet norida.

Tervikuna oli väga huvitav. Algus tõmbas kiirelt käima. Siis tuli pikem ehitamise protsess ja lõpp oli väga üllatav. Filmikompanii tahtis, et Romero teeks õnneliku lõpu, aga mees keeldus. Jällegi: man got balls. 20. mai ilmus uus Remastered DVD kuulsast klassikast.
7/10

Lisaks:
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/05/dawn-of-dead.html 7/10
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/05/day-of-dead.html 8/10
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/06/diary-of-dead.html 7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar