laupäev, 31. mai 2008

Dawn of the Dead

Teine film Dead seerias oli Dawn of the Dead (1978). 10 aastat hiljem jätkub lugu uute tegelastega. Selles satuvad tegelased suurde ostukeskusesse. George A. Romero filme peeti alati ühiskonnakriitilisteks. Ostukeskuses ringi uitavad zombid olid nagu ostukultuuri esindajad.

Dawn of the Dead oli samamoodi huvitav. Neli tegelast elasid ühes ostukeskuses mitu kuud. Nad tapsid kõik zombid ja seadsid end mugavalt sisse. Nad olid seal peremehed kuniks tuli motogäng. Dawn of the Dead oli tervikuna minu jaoks liiga pikk ja mul hakkas mõnes kohas igav. Sellest hetkest, kui motomehed tulid, muutus film jälle tempokamaks ja koomiliseks. Tordiga näkku naljad jms. Võrreldes esimesega oli selles efektid, grimm ja muu märgatavalt parem. Üks peategelane nägi välja täpselt nagu Pixari lavastaja Brad Bird. Kas keegi on seda peale minu veel märganud?

Dawn of the Dead (2004) ehk remake mulle aastaid tagasi üldse ei meeldinud. On jäänud meelde suhteliselt halb kogemus sellega. Peaksin uuesti vaatama, sest ometigi oli selle lavastaja Zack Snyder, kelle 300 oli mu eelmise aasta üks lemmikutest.
7/10

Lisaks:
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/05/night-of-living-dead.html
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/05/day-of-dead.html
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/06/diary-of-dead.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar