teisipäev, 27. mai 2008

The Iron Giant

Mõtlesin, kui juba Iron Man'st sai kirjutatud, siis võiksin lühidalt teisestki raudmehest lõpuks ära rääkida. Ainult erinevalt Tony Stark'st ei ole selle raudmehe sees inimest.

Vaatasin The Iron Giant (1999) esimest korda. Teadsin, et tegu on Brad Bird filmiga, kes peale seda läks Pixarisse tööle. Tema järgmine projekt seal oli üks "vähetuntud" The Incredibles. Eelmine aasta tõestas ta end taas Ratatouille'ga. Sama südamlik oli ka Iron Giant. Kõik tema animatsioonid kisuvad vähemalt ühes kohas pisara välja. Iron Giant lugu oligi südamlik, huvitav ja ka naljakas ei tohi unustada.

Väike poiss leiab kosmosest pärit rauast hiiglase ja püüab teda saladuses hoida. Loomulikult ei jää see märkamata ja valitsuse agendid hakkavad teda jälitama. Alguses lõppes lugu väga kurvalt. Õnneks sai viimasel minutil veel õnneliku lõpu. Hiiglase häält tegi Vin Diesel, mida ei pannudki tähele. Ega ta palju ei rääkinudki. Korralik perefilm. Meeldis väga.
8/10

2 kommentaari:

  1. Mulle ka meeldis. Üks mõnusamaid Hollywoodi animatsioone imo.

    VastaKustuta
  2. Mees, The Iron Giant on nii lahe film. Situatsioonikoomika on seal ikka pea et ületamatu. Tõsiselt võimas film. Polegi ammu vaadanud seda, aga mulje on ikka nii võimas sellest...

    VastaKustuta