pühapäev, 18. mai 2008

Highlander

Pärast Flash Gordon't ei jäänud suurt valikut, et lõpuks Highlander (1986) ära vaadata. Queen'i muusika Highlander'i tarbeks on veel tuntum kui Flash Gordon'i tunnusmeloodia. Filmist oli mul kaks versiooni. Üks parema kvaliteediga ja mõni minut pikem. Panin mõlemad erinevates mängijates üheaegselt mängima, et neid siis võrrelda. Ainus erinevus oli lihtsalt see, et ühel polnud lõputiitreid. Väga sobiv küsimus oleks siinkohal, miks ma kunagi üldse kaks versiooni muretsesin...

Highlander sarja vaatasin kunagi suure huviga. Kanal 2'st kui ei eksi. See oli veel siis, kui telekat vaatasin. Filmi olin näinud ainult niipalju, kui näiteks Queen - Princes of the Universe videos. A Kind of Magic album (ühtlasi ka Highlander soundtrack) on mul ammu olemas nagu peaaegu kõik Queen'i albumid. Hetkel on puudu ainult paar live ja mõni kogumik nagu Greatest Hits ja Queen Rocks.


Filmis kõlavad lood: Princes of the Universe, A Kind of Magic, One Year of Love, Who Wants to Live Forever, Gimme the Prize, Don't Lose Your Head. Albumil on veel 3 lugu, mida filmis polnud: One Vision, Pain Is So Close to Pleasure, Friends Will Be Friends. Ning filmis sai kuulda haruldast kaverit New York, New York - lugu, mida pole ühelgi Queen'i albumil. Peaaegu kõik lood olid ka veidi teistsugused, kui seda A Kind of Magic albumil. Päris täispikkuses ei lastud ühtegi. Kõige pikemalt oli alguslugu Princes ja lõpulugu Magic.


Ma polnud kunagi mõelnud näiteks loo Don't Lose Your Head pealkirja peale. Filmis on kohe üks selline tsitaat. Surematuid tapeti ju päid maha raiudes. "There can be only one" lause oli üks põhiline, mida filmis kasutati. Veel üks lahe tsitaat: "I have something to say: It's better to burn out than to fade away". Mõlemad tsitaadid on ka loos Gimme the Prize (Kurgan's Theme).


Kahtlane, kas Highlander üldse tutvustamist vajab. Väga lühidalt siis. Film on vaheldumisi nii minevikus kui olevikus. Connor MacLeod (Christopher Lambert) on elanud mitu sajandit, mille jooksul on ta kaotanud oma elu armastuse, mis takistab tal ka uuesti armumast. Teine surematu (Sean Connery) õpetas talle kunagi oma võimeid paremini kasutama. Tänapäeva New Yorgis astub MacLeod vastamisi oma viimase vaenlase Victor Kruger'ga, sest lõpuks "There can be only one". Ma nautisin muusikat kõige rohkem, kuid film ise oli ka hea.
7/10

Queen Princes of the Universe video salvestusel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar