laupäev, 31. mai 2008

Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee

Kas pole mitte huvitav, kuidas mõnikord oleksid asjad nagu ette määratud. Pärast Enter the Dragon vaatamist tuli meelde see komöödia, mida Trash mõni aeg tagasi tutvustas. Pärast Enter the Dragon't jõudis Bruce Lee filmida u. 30 minutit võitlusmaterjali tema järgmiseks projektiks Game of Death (1978). See film tehti ka päriselt valmis. Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee (2007) ongi mockumentary sellest protsessist, kuidas valiti sellesse filmi uut Bruce Lee'd.

Sai võib-olla palju filmide nimesid ja linke, aga tegelikult midagi keerulist pole. Filmi pikk pealkiri annab juba aimu, mida oodata. Tasemel huumor on garanteeritud. Kandidaatidele korraldati casting, kus nad pidid kolmes voorus tsitaate lausuma, võitlema ja screen testi sooritama. Kandidaate oli päris hulgi ja neid valis noor lavastaja koos kogenuma castingu juhiga. Viimane valis tavaliselt mehi rollidesse küsides endalt, kas ta neid kepiks. Lihtne. :D

Huumor tuleb just nendest koomilistest situatsioonidest, dialoogist ja tegelastest. Kes suudaks nt. naeru pidada hindust ninjale, kes on ametilt tegelikult doktor. Castingul osaleb ka juba staarnäitleja nimega Breeze Loo, kes sarnaneb paljuski Lee'le, kuid ise nii ei arva. Iga kandidaadiga käis kaasas võttegrupp ja neid intervjueeriti kaamera ees. Igati hea komöödia. Heaks vahelduseks siin viimasel ajal üsna halbadele. Kodukas: You Offend Me You Offend My Family - tsitaat, mida nad pidid castingul ütlema.
7/10


Veel teema jätkuks, et homme 1. juunil esilinastub Kosmoses Kung Fu Panda. Pakuks huvi küll, kuid kaks asja hoiab eemale. Esiteks on see lastekaitse päeva raames, kuhu on oodata loomulikult palju lärmakaid lapsi. Eks sellega peaks nii või naa leppima iga linastuse ajal. Kuid teiseks on film homme eesti keeles. Kui otsustan ikka vaatama minna, siis nädala pärast ingliskeelset versiooni, kus loevad Jack Black ja teised. Eestikeelset võib vaadata pärast originaali nägemist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar