pühapäev, 11. mai 2008

Alien: Resurrection

Esmalt siis lugemiseks 1, 2, 3. Alien: Resurrection (1997) oli üllatavalt hea. Palju parem kui kolmas. Põhjus on tegelikult väga lihtne. Käsikirja kirjutas geenius Joss Whedon, kes on ennast näiteks hiljem tõestanud sarjaga Firefly, mida täiega fännan.

Ellen Ripley on 200 aastat hiljem kloonina ellu äratatud. Mis mulle eriti meeldis, et Ripley karakter oli siin lahedam, kui kunagi varem. Juba elukogenud supervõimetega bitch. Siin ta ei pidanud enam kedagi veenma, et näe kohe tuleb tulnukas ja te kõik surete vms. See info haarati uute tegelaste poolt käigu pealt ja edasi oli lihtsalt põnev nende edusamme jälgida. Winona Ryder karakter oli hea lisa. Samuti badassi mänginud Ron Perlman. Joss Whedon on kirjutanud ennast maksma panevad karakterid. Isegi üpris vähese dialoogiga saab vaataja igaühele neist kaasa elada. Ja esimest korda Alien saagas sai ka vähekene nalja, mida oli täpselt mõõdukalt.

Tulnukad nägid head välja. Võrreldes just kolmandaga, kus vahepeal oli selgelt arusaadav arvutijunn ekraanile jooksma pandud. Eks aastad olid ka teised. Minu jaoks on Alien, Aliens ja Alien: Resurrection võrdselt head. Alien³ on mõnes mõttes must lammas nende hulgas. Nüüd, kui kõik filmid on nähtud, saan ka AVP ära kaeda. Puht sportlikust huvist, et saaks joone alla tõmmata nendele tulnukatele.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar