kolmapäev, 28. mai 2008

Borderland

Suisa kolmest filmiblogist mõjutusi saanuna tekkis huvi Borderland (2007) vastu. Eriti paelus selle huvitav poster. Trash, Paranoiadisco ja filmipurk andsid kõik 7/10. Borderland on tõsielusündmustel põhinev õudukas. 3 noorsandi lähevad Mehhikosse lõbutsema. USA ja Mehhiko piirialal jääb üks neist peo käigus kadunuks ja teised hakkavad teda otsima. Peagi avastavad nad, et seal piirialal on mitmed inimesed kadunuks jäänud. Üks narkoparun nimelt ohverdab inimesi, et oma narkotehinguid õnnistada. Uurimise käigus leiti sealt alalt 50 inimese jäänused!

Ülesehitus meenutas nt. Hostel't, aga mulle meeldis Borderland rohkem. Piinamised ja tapmised polnud midagi ennenägematut, aga meeldis nende stseenide reaalsus, kui nii võib öelda. Omapäraselt oli üles võetud võrreldes just teiste slasheritega. Mitmes kohas tuli surm või nt. käe maharaiumine ootamatult. Arvad, et see inimene ehk jäetakse ellu, kuid järgmine hetk välgub juba machete. Seda muide ka hea tegelase poolt, kes lõpus raevust hasarti läks. Hea, et peategelastele keskenduti alguses palju, et lõpus läksid nende tegemised korda. Näitlejad on kõik tundmatud v.a. Sean Astin (LotR), kes mängis ühte neist psühhodest.

Põnev tükk. Ainult lõpp kiskus jamaks. Tõsielusündmustel põhineva filmi kohta ikkagi hea. Väljamõeldud veristamised jätavad tihti rohkem külmaks. Eks siin võis ka midagi juurde lisatud olla, kuid nagu mainisin, et ülemäära veristamist siin polnudki. Samas see vähene oli päris efektne. Kasvõi seesama posteri peal olev naine soku peaga.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar