kolmapäev, 21. mai 2008

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Lubasin, et vaatan enne uut seiklust triloogia värskelt üle. Sama tegi muide ka Steven Spielberg, et ennast seikluse lainele tagasi viia. Nii oli kirjas selles Empire Indy erinumbris, millest võtan hiljem veel mõne tsitaadi. Viimasest vaatamisest oli möödas nii palju, et enam ei mäletagi millal ja kus neid nägin. Kolme filmi back to back vaadata oli lahe. Ligi kuue tunni jagu seiklust!

Raiders of the Lost Ark (1981) on seiklusfilmide kuningas. Filmi algus on täielik klassika, kus Indiana kullast kuju liivakotiga asendab, kuid seeläbi suure kivi eest põgenema peab hakkama. Lavastaja Spielberg, idee autor George Lucas ja käsikirja autor Lawrence Kasdan leidsid täiusliku seiklusfilmi valemi, mis kohe alguses kaasa haarab.

Koju naastes saab Indy uue missiooni. Natsid otsivad Kairo kõrbes taga kadunud laegast, mille maaväline vägi Hitlerit sõjas edendaks. See ongi huvitav, et Indiana vaenlaseks on just natsid mitte väljamõeldud kurjamid. Ka kolmandas filmis peab Indy natsidega silmitsi seisma. Uues filmis on nendeks aga venelased eesotsas Cate Blanchett'ga. Indy peab enne Egiptusesse minekut üles otsima endise kallima Marion Ravenwood'i (Karen Allen), sest tema käes on üks oluline medaljon. Päris hea koht oli seal baaris, kui Marion suure tüübi laua alla jõi. Hea, et Marion tuleb tagasi ka Crystal Skull's.

Terve sisu jutustamine läheks väga pikale. Räägin parem üldist juttu. Empire juttude põhjal kirjutas Lawrence Kasdan alguses Indy karakteri rohkem naistemeheks, kui me teda praegu tunneme. Empire's kasutati lausa sõna playboy. Spielberg ja Lucas ütlesid talle, et ta selle osa välja jätaks ja alles jäigi professor, aardejahtija ja leebem naistemees. Kes mäletab Raiders alguses seda kohta, kui Indy lennukiga põgeneb ja sealt mao avastab. See oli siis esimene kokkupuude tema madude kartusega, mida filmide vältel näha saab. Ühtlasi tuli mul selle stseeniga silme ette miskipärast Snakes on a Plane. :P

Rõõmustav on veel see, et Crystal Skull peaks algama sealt, kus Raiders lõppes ehk seal suures laohoones, kuhu laegas hoiule pandi. Mul on tänaseks esilinastuseks pilet juba olemas, et kohe näen oma silmaga.
10/10 ei mingit küsimust.

Tüdruku silmalaugudel on kirjutatud Love You :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar