reede, 17. oktoober 2008

Pineapple Express

Stoner comedy Pineapple Express (2008) polnud minu teema. Puudusid nii sisu kui ka naljad ja film oleks võinud olla julgelt pool tundi lühem. Eks Pineapple Express'l on fänne, kuid mind jätsid kõik kanepi naljad täiesti külmaks. Olen kindel, et ka kivis olles poleks Ananassiekspress naljakas...

Pool filmi oli puhas action, mis ei läinud samuti peale, sest see oli kuidagi algajalikult filmitud. Põhjus on väga lihtne - lavastajal David Gordon Green'l puudusid kogemused actioni filmimisel. Olen juba eelnevalt öelnud (Drillbit Taylor), et Apatow gäng võiks tuure maha võtta ja investeerida oma talent (mida neil ju ometigi on) ainult parimatesse projektidesse. Lisaks on Seth Rogen'i nägemisest vist kõigil kopp ammu ees.


Kuid oli ka midagi positiivset. James Franco oli oma rollis nii veenev, et jäi mulje nagu olekski ta päriselt pilves... Tuleb kohe meelde, kui Franco ja Seth Rogen suitsetasid 2008 MTV Movie Awards laval olles "mängu" kanepit. Danny McBride on selline ühe noodi mees (nt. Tropic Thunder), kuid oli lõppkokkuvõttes filmi naljakaim tegelane. Tutvustan peatselt ka McBride kirjutatud filmi The Foot Fist Way.

Treileris kasutati ülinakkavat lugu M.I.A. - Paper Planes, mis oleks võinud ka filmis olla... Ühesõnaga Fuck Pineapple Express! Sul oli õigus dude, kuid hinde osas sa muidugi ei nõustu. :P
4/10

5 kommentaari:

  1. hehe parim stoner comedy läbi aegade on ikkagi Up in Smoke (1978) :)

    VastaKustuta
  2. Ma ei saa aru sellest, et nii paljud filmifännid ootasid, et see on aasta üks paremaid komöödiaid. Treiler olevat lubanud?! What a f***? Mulle oli kohe selge, et tegu on tavalise suht labase Hollywoody "komöödiaga". Tegelt ise pole veel näind :D. Lähen vaatan ära ikkagi, sest ka selliseid filme peab nägema. :)

    VastaKustuta
  3. mida te lohhid vaidlete nüüd, see oligi hea film, ei suuda naljadest aru saada kui neid teile nagu 3 aastastele sõna sõnalt lahti ei seletata? Tenacious D on kõige mõtetum film läbi aegade ju, pigem on näha rohkem nalja kanepis kui mingis paksus, haisvas ja muidu rõvedas perverdis, kes peale peeretamise ja kitarri mängimise nagunii midagi ei oska, ananassiexpressi naljad võivad ju pisut labased olla aga film nagunii rohkem situatsioonikoomika, tenacious d-s pole ei seda ega üldse mingeid nalju, pealegi ka labaseid nalju on inimestel hallidele, rutiinsetele jne. töö -ja koolipäevade vahele vaja, vaheldusrikas lihtsalt.
    btw sattusin siia lehele kogemata, leidsin kolm nohikust filmifriigi kommentaari, vean kihla, et eriti tihti keegi siia ei satu, ühesõnaga võite seda samahästi kodus oma vanaemaga arutada.
    Ja komöödiafilmides ei peagi action stseenid väga osavalt filmitud olema, kuna tähtis on ikkagi nali, mis oli nende puhul jällegi olemas, siis ongi põhirõhk nalja edastamisele suunatud ja nii peabki asi olema, pohhui kui lõdvalt see asi filmitud on.
    Ja selline asi veel, et kõige inteligentsematelt inimestelt kellelt ma olen jõudnud küsida on selliseid filme nagu pineapple express, zohan ja nii edasi asjad kust vaimuvaesed inimesed õigeid nalju siiski üles ei suuda leida väga headeks filmideks pidanud.

    VastaKustuta