teisipäev, 26. august 2008

Tropic Thunder

Olen lugenud (Filmimöla), kuulanud (/Filmcast) ja vaadanud (Spill.com) palju teiste arvamusi. Tropic Thunder (2008) esilinastus oli juba mitu päeva tagasi, et annan siis lõpuks ka oma arvamuse. Ootasin filmi pikisilmi pärast esimest treilerit nähes. Mais tõin blogis ka 3 posterit.

/Filmcast üks tüüpidest võrdles filmi Hot Fuzz'ga, et Tropic Thunder on paroodia sõjafilmidest, kui HF oli märulitest. Troopiline kõu oli kusjuures ka mõnusalt actioni rohke, kuid ühegi teise filmiga ei tasugi seda võrrelda. Kui siis võtta võrdluseks lavastaja, kirjutaja ja näitleja Ben Stiller'i eelmine komöödia Zoolander, kus oli samuti staar staaris kinni.

Minu jaoks ei varastanud filmi paljukiidetud Tom Cruise. Me naerame sellepärast, et see on Tom. Ta oli paruka, meigi ja suurema kehamassi (!) all ikkagi äratuntav. Ropendamist oleks võinud julgelt rohkem olla. Filmi ta ei varastanud, aga enda stseenid küll v.a. lõpus olev tantsustseen, mille asemel oleks võinud sassiläinud võtteid vms näidata.

Ei, ikkagi Robert Downey Jr. aka Kirk Lazarus oli õhtu kunn. Juba tema fake treiler Satan's Alley koos Tobey Maguire'ga oli oma kõlvatuses klass omaette. Ben Stiller'i (Tugg Speedman) märuli Scorcher VI treiler oli ka muhe. No offence Jack Black'i (Jeff Portnoy) pila Eddie Murphy lugematute Nutty Professor rollide pihta. Jack Black jäi filmis üldse outsider'ks ja tema tegelane muutus ka kõige vähem või peaaegu üldse mitte. Kuid puu külge aheldatuna ajas ta ikka mega head teksti. Nende treilerite ja väljamõeldud näitlejate jaoks on tehtud isegi eraldi kodulehed: Lingid.


Kirk Lazarus (Downey) lasi kõlada ikka mitu tsitaati, mille vastu vähemalt komöödia žanris sel aastal vastast ei näe olevat: "I don't read the script. The script reads me." - see jätab isegi Chuck Norris'e imeväed varju. Või siis: "I don't drop character till I done a DVD commentary." Tema retard kõne oli üle võlli. Olen 2/3 selles kahekõnes mainitud filmidest ka näinud erandiks I Am Sam. Eks nende kõikide dialoogide eest peavad kiitused minema esmajoones Stiller'le. Just selles retard kõnes ajas Stiller ise mind kõige rohkem näitlejana naerma. Teisteks paremataks paladeks olid seotud tal võltspea, panda, urineerimise ja piinamisega, mis oli treileris teistsugune...

Jõudsin Simple Jack'ni, mis USA's palju peavalu on valmistanud. Õnneks jäi see osa ikka filmi sisse. Simple Jack on tegelikult kandev osa filmist, sest eelkõige visatakse TT's nalja näitlejate üle, nende Oscar'i püüdlustest jms. Teadke aga seda, et sari American Dad kasutas juba sarnast teemat osas "Tearjerker". Tulnukas Roger mängis seal vaimupuudega juuti Oscar't ja Tearjerker'i (samuti Roger) kuri plaan oli teha sellest 3-tunnine nutufest filmiga Oscar Gold, mida vaadates kõik ennast surnuks nutavad. Väga hea osa muideks. Pilatakse Bondi.

Kõiki viiteid sõjafilmidele ma vist ei tabanudki ära. Murdsin juba filmi ajal pead, et miks küll kurjamite bossiks oli pandud noor poisiklutt (sigar suus). Ja Simple Jack austaja oli ka väike poiss. Üks selgitus, et äkki see on nöökimine Hollywood'i lapsendamise teemal aka Jolie? Ei tea.

Pärast vaatamist jäi natukene tühi tunne sisse, aga nüüd kui mitu päeva on möödas, on tekkinud tahtmine uuesti vaadata. Punkte võtan maha just lõpus lahja sisu eest. Muidu ikka tasemel meelelahutus, vaimukad dialoogid ja iseäranis Downey Jr. Muide, kas te seda panite tähele, et film oli täielik sausagefest... Ei ühtegi naist. Alles nüüd mõeldes/kirjutades märkasin.
7/10

P.S. Arvustus on kirjutatud algselt rongis paberi ja pastakaga.

4 kommentaari:

  1. Käisin täna Forza'ga uuesti vaatamas. Kahe vaatamiskorra vahel nägin Platoon'i (millest pole veel kirjutanud) ja tabasin seetõttu ühe selge viite ära. Sama koht on ka Platoon'i posteril...

    Hinne jääb samaks. Üks parim komöödia sel aastal.

    VastaKustuta
  2. Jeap, Platoon oli samuti esindatud seal. I don't read the script, script reads me, oli lause, mis praegu mõtlema hakates, oleks tõesti sobilik olnud ka Chuck Norrise sõnaraamatusse.
    Ja kas ma saan õigesti aru, et Simple Jacki osa taheti ära lõigata või millest sa seal räägid, kus Simple Jacki mainid.
    Ja libatreilerid eesotsas Kirk Lazarusega olid megad, Tom Cruise oli ka suht lahe ja üllatavalt äratuntav vaatamata sellele suurele salastamiseprotsessile..

    VastaKustuta
  3. USA's oli suur protest Simple Jack vastu ja sooviti, et tema karakter filmist välja lõigataks. Õnneks ei läinud nii.

    You make my pee-pee maker t-t-tingle.

    VastaKustuta
  4. kurat killer film oli ikka tegelikult. Jumal tänatud, et ära nägin. Arvustust kirjutada ei viitsi, kuid väga hea oli ja selle aasta parim komöödia ta on..

    VastaKustuta