kolmapäev, 29. oktoober 2008

Max Payne

Mängisin esimest Max Payne (2008) vähemalt 6 aastat tagasi, mis oli tõeline action elamus. See oli veel siis, kui bullet time polnud igas filmis ja mängus. Naljakas meenutada, et mängisin seda oma vana PII 366 arvutiga... Teist osa olen mänginud veidi algust. Kinno läksin ainult filmi pärast, sest arvasin, kui palju ma mängust ikka mäletan. Üllatusena tuli mõni üksik koht isegi 6 aastat hiljem tuttav ette nagu nt. metroo WC ja lumine linn.

Nüüd saan aga asuda filmi maha tegemise juurde. Max Payne film oli bullshit! BS ma ütlen. Actionit oli terves filmis ümmarguselt 5 minutit, mida on tõesti palju palutud ühelt action filmilt. Selle 5 minuti hulgas oli üks neetult aeglane bullet time stseen, kus Payne laseb selja taha. See oli juba bullet time paroodia. Totally overdone. Ja ma ei võrdle seda üldse mänguga, vaid teiste filmidega, kus seda efekti on kasutatud palju mõistlikumalt. Ülejäänud action oli täiesti tavaline shootout.

Wahlberg ei tundunud kohati üldse usutav, kuid tema vastu pole mul otseselt midagi. Sisu jäi väga väga nõrgaks. Kogu see kättemaks ei olnud lihtsalt kaasahaarav. Payne jõuab kõiki raskusi trotsides katusele, teeb ühe lasu ja ongi kõik... Film polnud väiksemalgi määral huvitav.

Veel random mõtteid. Need tiivulised deemonid olid ebavajalikud. Mona Sax (Mila Kunis) tegelane oli täiesti pointless ning ulataksin Mila'le kohe auga teenitud kuldse vaarika. Mis temast edasi sai, kui ta sinna lifti jäi? Kuidas on võimalik nii halvasti filmitegelastega ümber käia... Kohe järgmine näide sellest. Miks küll ainus silmarõõm Olga Kurylenko nii vähe ekraaniaega sai? Tal oli muide sarnane roll nagu eelmise aasta pommis Hitman (2/10). Kusjuures mõlemad mehepojad ütlesid paljale Olgale EI... WTF?

Max Payne ongi selle aasta Hitman ja seda kõige halvemas mõttes. Jäin veel tiitrite lõpuni saali, sest lõpus oli klipp, mis andis mingit sorti vihje järjeks. Tule taevas appi! Oleksin nõus järge vaatama ainult sel juhul, kui nad kümnekordistavad actionit ja teeksid mingisugusegi kaasahaarava sisu.
2/10

Teised arvamused:
http://jesterheadscolony.blogspot.com/2008/10/max-payne.html 9/10
http://liveforthis90.blogspot.com/2008/10/max-payne-2008.html 8/10
http://filmsportmuusika.blogspot.com/2008/10/max-payne.html 6,5/10
http://13-street.blogspot.com/2008/10/max-payne.html 5/10

Mängust:
http://filmsmusic.blogspot.com/2008/12/max-payne.html

ooo Olga - juba õige varsti näeme sind Bondis...

Minu terav silm märkas selles mõne minutilises stseenis esmakordselt näitlemas Nelly Furtado't... Väga halb valik esimeseks filmiks :(

10 kommentaari:

  1. Tra hea perv oled ikka küll oma arvustustes. Olen seda varemgi tähele pannud :D
    Aga kurb kuulda, et see hea ei olnud, sest mäng omas küll sajaga. Arvan, et olles kuulnud kõiki negatiivseid arvamusi, ei meeldi see ka mulle eriti, kuid ära üritan ikka vaadata.

    VastaKustuta
  2. Mh, mul jäi midagi perversset kahe silma vahele?

    Lugesin veel teise korragi üle. No ei pannud tähele.

    VastaKustuta
  3. Kusjuures mõlemad mehepojad ütlesid paljale Olgale EI... WTF?
    ooo Olga - juba õige varsti näeme sind Bondis...

    Lihtsalt see, kuidas sa naisi kirjeldad nii palju igas arvustuses, kus on mingi ilus figureeriv naispeategelane.
    Ega see midagi konkreetselt halba ei ole, lihtsalt naljakas lugeda.
    köhatused ka Cool Hand Luke'i pildivaliku suunas :D

    VastaKustuta
  4. Kui sa nii ütled :P
    Trash'le jään selles osas ikka kõvasti alla, paljas Mirtel Pohla ja whatnot :)

    VastaKustuta
  5. Lol tal oli selle sügavamad sisukirjeldused jah või ei teemas ka pildid väga hästi kordineeritud tekstiga.

    VastaKustuta
  6. Ma ei saa aru, mis siin probleemiks on? Naised on ju head...

    VastaKustuta
  7. Probleemi polegi, lihtsalt muudab humoorikamaks selle värgi.
    Ja paljas mirtel pohla?!?oxoxox

    VastaKustuta