esmaspäev, 10. september 2007

Tenacious D in The Pick of Destiny

Juba mõnda aega on riiulil olnud Tenacious D in The Pick of Destiny (2006), aga pole seda jõudnud veel korralikult kiita.

Tenacious D on tuntud näitleja Jack Black'i (JB) ja tema sõbra Kyle Gass'i (KG) bänd. Tenacious D (2001) debüütalbum on mul ka olemas, kus peale hea muusika on ka kuhjaga huumorit. Sama kehtib filmi kohta.

Peale muusika ja selle filmi tegid nad omalajal lühisarja Tenacious D (1999). Kuuest osast olen näinud viite. Kõik on ligi 10 minutilised showd, kus nad enamasti iga kord läksid open mic contestile ja esitasid mingi loo. Ja suhteliselt samu asju/tegelasi näeb ka täispikas filmis. Näiteks esimest bändi fänni Lee mängib mõlemas sama tegelane ja vaba mikrofoni showjuht on sama näitleja Paul F. Tompkins, keda JB ja KG kiitsid DVD audiokommentaaris. Segane jutt siiani. Neile, kes Tenacious D ajalugu rohkem teavad, peaks üsna tuttav olema. Näiteks filmis nähtu, et KG õpetas JB kitarri mängima, peab ka päriselt paika.

Ma olen filmi nüüd 3 korda vaadanud ja lisaks 1 kord JB & KG audiokommentaaridega. Audiokommentaar oli muide väga asjalik ja lõbus. Filmi režissööri Liam Lynch oma peaksin ka ära kuulama, sest JB ja KG täpselt seda ka ütlesid. Et kindlasti paljud kuulavad ainult nende oma ja mõtlevad, mis sellest režissööri omast ikka kuulata. Aga tasub ikka.

Filmimuusika on lihtsalt nii hea, et seda võib lõpmatuseni kuulata. Enda lemmiklood on Kickapoo, Classico, History, Master Exploder (ülikõva!) ja Beelzeboss (The Final Showdown) - kõige kõvem! Filmi teema on ka igati jälgitav. Kuigi olen juba 4x näinud ja tean paljusid asju peast, siis ära pole siiani tüüdanud. Seiklus on lihtsalt nii ajuvabalt naljakas.

Ja mis peamine, et filmis teevad väikesed rollid muuhulgas Ben Stiller ja Tim Robbins - mõlema rollid on hullult koomilised. Lisaks teeb kaasa Tenacious D ammune tuttav Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), kes mängis näiteks nende debüüdil trumme. Ja siin filmis on tal kickass roll. Ma rohkem midagi reetma ei hakkagi. Seda veel ainult, et DVD peal on väga põhjalikud lisad: 14 lisastseeni, muusikavideo jne. Enda üks lemmik oli ülevaade, kuidas nad filmile muusikat kirjutasid ja lindistasid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar