neljapäev, 2. aprill 2009

Duck, You Sucker

Ei taha mõeldagi mitu päeva mul nüüd see Ennio Morricone theme kõrvus püsib: "Sean, Sean, Sean"... Olen taaskord valiku ees, millist pealkirja kasutada, kas Duck, You Sucker (1971), orig. Giù la testa või A Fistful of Dynamite, mis seoks kõige paremini Leone varasemate vesternidega, kuigi seda peetakse lavastaja nö. mustaks lambaks. Jään Duck, You Sucker juurde, mis kõlab lahedalt ja filmis oli see lause elulise tähtsusega...

Mul on juba mitu kuud Leone dollaritriloogia arvustused võlas koos veel mõnede vesternitega. Ses suhtes sobis mulle seekordne ühisvaatamine igati hästi, et äkki annab põhjust nendegi kohta varsti mõne sõna öelda.

Mulle meeldis väga filmi esimene pool, mis tutvustas kahte peategelast Juan'i ja John'i. Esimene on Mehhiko bandiit ja teine dünamiidi ekspert Iirimaalt! Paras paar. Koos satuvad nad Mehhiko revolutsiooni keskele ja filmi teine pool läheb tunduvalt süngemaks: seina ääres mahalaskmised ja üks jõhker genotsiid. Õhku lastakse kõikemõeldavaid asju alates rongidest ja lõpetades sildadega. Üks kuulipilduja oli nii kõva laskevõimega, et nihutas laipa mööda maad edasi!

Leone kasutas filmi alguses ühte oma trademarki eriti ekstreemselt nt. silmade close-up oli nii lähedal, et võis kerge vaevaga kokku lugeda kõik ripsmekarvad. Päris võigas oli vaadata toitu mugivat suud nii lähedalt. Muus osas kaameratöö eriti silma ei paistnud, kui see varem mainitud genotsiidi kaader välja arvata, mis oli väga efektne. Kõik dünamiidiga õhkulaskmised muidugi ka. Kõige veidram stseen oli haige häälega kaagutanud kanaga...


Olete tähele pannud, et peaaegu kõik ühisvaatamiste filmid on olnud siiani mitte ingliskeelsed, ainsaks erandiks siis Hunger. Duck, You Sucker'ga trend jätkus, kuigi juhuse tahtel sattus mulle jälle inglise dublaažiga versioon, mida tavaliselt alati väldin. Muuseas 16. aprilli film on veel lahtine, tehke Orkutis pakkumisi.
8/10

5 kommentaari:

  1. Seekord tegi kokkuvõtte Metsavana nagu ka postituse all viide näitab. 5+2 arvustust on aga vähe :(

    VastaKustuta
  2. Spellbound tuli juurde, tema peale võib alati loota.

    VastaKustuta
  3. mis teema teil selle orkutiga on?

    VastaKustuta
  4. Kõige mugavam koht, kus ühisvaatamiste teemadel arutada. Muud teemat eriti pole.

    VastaKustuta
  5. Ega jah, parema keskuse puudumiseni tuleb ajutiselt miitinguid orksis mahapidada..ja mis pealegi mis tal siis nii häda on!?

    VastaKustuta