pühapäev, 17. veebruar 2008

Into the Wild

Miks keegi ei öelnud, et Into the Wild (2007) nii hea film on? rada7's oli siiski paar ülipositiivset kommentaari (lihtsalt kolm südant näiteks!). Film ongi väga südamlik, aga sellest hiljem. Teen kõik, mis enda võimuses, et nüüd ise sõna levitada. Into the Wild kohustuslikuks filmiks nr. 1! Võib-olla on praegu hetke emotsioon veel nii värske, kuid ei, ma pean seda eelmise aasta parimaks filmiks. Langeb kindlasti selliste suurfilmide nagu There Will Be Blood või No Country for Old Men kõrvale.

Into the Wild ujus kuidagi väga vaikselt pinnale. Kuulsin filmist esimest korda Screen Actors Guild auhinnal, kus filmi peaosaline Emile Hirsch kandideeris meespeaosale. Daniel Day-Lewis loomulikult võitis ning kiitis kõnes härrasmehelikult ka teisi. Nii tekkiski uudishimu, et millega noor Hirsch küll hakkama sai. Film kandideerib kahele Oscarile: montaazh ja meeskõrvalosa Hal Holbrook. Enne vaatamist ma filmi sisuga ei tutvunud. Piilusin IMDB hinnet 8.3/10 ja läks.


Võtame filmi The Straight Story, mis on südamlik roadmovie. Into the Wild on veel emotsionaalsem ja sügavam. Filmi režissööriks on näitleja Sean Penn, mis oli päris suur üllatus. Ta ootas kannatlikult 10 aastat, et filmist rääkivate inimeste luba saada. Muusikat tegi Pearl Jam laulja. Hea muusika andis väga palju juurde kogu seiklusele. Emile Hirsch peategelasena on mällusööbiv. Tegi kõik ronimised, kanuutamised jms ise. Ükshetk seisab silmitsi ehtsa karuga. Peale selle võttis meeletult kilosid alla.

Filmimine oli kõik kohapeal Alaskal, kuhu peategelane otsustas ükspäev minna. Eemale perekonnast ja ühiskonnast. Ma ise ei teadnud enne lõppu, et film on tõsielul põhinev. Ta oli kodust eemal kuskil kaks aastat ja sai elu seikluse osaliseks, mis tuli läbi ekraani ka minuni. Montaazh on saanud õigusega Oscari nominatsiooni. Lugu räägiti erinevates aegades erinevates kohtades vaheldumisi. Ta valmistus Alaskale minekuks päris põjalikult ja kohtus siis erinevate inimestega. Üks neist oli meeskõrvalosa kandidaat Hal Holbrook. Tüdruk Kristen Stewart oli väga sümpaatne.


Pole loomulikumat asja, kui inimene looduse keskel. Oma mõtete ja tõekspidamistega. Ellujäämine, kuid peamiselt olla vaba ja õnnelik. Into the Wild on väga eriline film. See pole mitte soovitus, vaid kõigile kohustuslik! 10/10

5 kommentaari:

  1. Filmi postril näha olev buss on muide petlik. Ta ei sõitnud sellega ringi. Buss oli hoopis kuidagi sügavasse metsa sattunud ja peategelane elas seal sees.

    VastaKustuta
  2. Bussi kasutasid jahimehed peatuspaigaks.. kahjuks jõudsid nad sinna kaks nädalat liiga hilja.

    Ma nägin Sean Penni ja Emile Hirschi filmist rääkimas ja internetist otsisin Christopher McCanni, et lugeda mis, kuidas, kus juhtus ja pean ütlema, et film vast pea 100% mis tegelikult juhtus. Igatahest väga huvitav ja liigutav..

    VastaKustuta
  3. Jätsin põhilise asja mainimata, mis filmi vaadates tekkis. Nimelt suur tahtmine ise looduse keskele minna, rändama, lihtsalt olla. Ootan suve.

    VastaKustuta
  4. Ma olen ikka hea jobu.. siis ikka Christopher McCandless (Alexander Supertramp).. sry..

    VastaKustuta
  5. Jah peategelane Christopher McCandless võttis omale aliaseks kentsaka nime Alexander Supertramp.
    Filmi lõpuks jäi ta siiski oma pärisnime juurde.

    VastaKustuta