teisipäev, 15. jaanuar 2008

The Number 23

Ma ei teadnudki varem, et The Number 23 (2007) Joel Schumacher'i film on. Ei teadnud ka seda, et see tema 23. lavastatud film on. Igatahes film pole kuigi edukas olnud. Mõeldud rohkem ühekordseks vaatamiseks ja seda võib-olla mitte igale maitsele. Hea müsteerium oli siiski. Peategelast mängib Jim Carrey, kes on juba mitme filmiga tõestanud, et ta pole lihtsalt kumminägu. Siin ta õnneks samuti ei häirinud. Ta mängis lausa kahte tegelast ja oli jutustaja rollis. Alles pärast filmi vaatasin, et tema naist mänginud Virginia Madsen tegi samuti kaks rolli. Üks tavaline pereema ja teine seksikas Fabrizia. Nagu päev ja öö.

Carrey tegelane satub ühe raamatu otsa, mille kinnisideeks on number 23. Lugedes tekib tal tunne nagu autor räägiks temast. Väga mitmed asjad seostuvad tema elus sama numbriga. Sünnipäev, elukoht, hiljem näeb seda numbrit juba igal pool. Arve kokku liites, tähtedele vastavaid numbreid vaadates (NED ehk 23), tagurpidi 23 on 32 jne. Ikka seesama 23 igal pool. Mees hakkab loomulikult vaikselt hulluks minema. Film pakub täitsa häid pöördeid ja lõpplahendus oli igati loogiline.



Mulle meeldivad sellised, kuidas öeldagi numbrite ja mõistatustega seotud filmid. Esimesena meenub kohe Pi (1998), aga neid on veel. Kasvõi Batmanis olid minu lemmik kohad alati Riddler mõistatused. Riddler ehk Jim Carrey ehk Batman Forever ehk Joel Schumacher. ;)
Ja võite kolm korda arvata, mis kuupäeval Number 23 USA's esilinastus... just. Või mitu auku on saksofonil... just. 6/10

2 kommentaari:

  1. Või kui vana ma olen...that's right. :)

    VastaKustuta
  2. Aga see on juba spooky. Liitke kokku review kellaaeg 21:20 jättes null ära...










    23
    :o

    VastaKustuta