laupäev, 4. oktoober 2008

U2 3D

Olin siis üks neist katsejänestest, kes sai kaks päeva tagasi proovida Plazas esmakordselt 3D-kino. Vaatamiseks pakuti U2 3D (2007), millega olin juba varemalt kursis. Mitmel erineval kontserdil kohati kuni 18 kaameraga filmitud U2 Vertigo tuur oma täies hiilguses suures kinosaalis ja tavapärasemast kõvema heliga. Selle vaatamiseks jagati 3D prillid, mis oma välimusele vaatamata polnudki nii ebamugavad, kui oleks võinud arvata. Sain need isegi edukalt oma tavaprillide peale asetada... 6 eyes! 90 min kannatab nendega ära.

Efekt lõi alguses ikka pahviks küll, kui nt. Bono suur-suur pea või käsi tuli vahepeal ebamugavalt lähedale... Prille sai tegelikult katsetada juba treilerite vaatamise ajal ja see vajabki alguses veidi harjumist. Võtsin korraks ka prillid eest ära ja siis näeb sellist fookusest väljas topelt pilti u. nii nagu ilma tavaprillideta kaugele vaadates (kellel on kogemusi). Ilma 3D prillideta olid ka värvid teistsugused. Katsetasin ka nii, et panin ühe silma kinni ning siis nägi ikka pilti õigesti. Mõtlesin, et need klaasid peavad nö. koos töötama, sest klaasid on erinevat värvi, aga ju siis see ei mängi rolli. Vahepeal unustasin ära, et 3D-d vaatasin, sest päris kogu aeg polnud see nii märgatav. Järgmine hetk tuli aga jälle nt. Edge kitarr näo ette. Kusjuures kõige paremini töötas asi minu arust rahulikumate lugude ajal ning siis, kui kaamerad seisid paigal. Üldiselt on seda efekti raske kirjeldada. See on vaja lihtsalt omal nahal järgi proovida.

Plaza 1. saalis parandati hiljuti ka helisüsteemi ja nüüd oli seda (lõpuks) tunda. Bass pani keha ikka vaikselt värisema. Kontsert ise jäi aga lühikeseks. Kokku kasutati ainult 13 lugu (14. oli lõputiitrite ajal). Põhilised hitid olid esindatud, kuid oleks võinud veel mõni lugu olla. Ainult sellest vaatevinklist vaadates võiks eelistada mõnda muud U2 kontsertsalvestust.

Hea uudis on see, et U2 3D on kõigil võimalik kinos näha alates 24. oktoobrist. Veel parem uudis, et see ei jää ainsaks 3D filmiks. Koos sellega tuleb varsti 3D animatsioon Fly Me to the Moon (2008) ja 2009 suvel nt. Ice Age 3, mille mõlema filmi treilerit ka enne näidati. Üks asi on muidugi vaadata animatsioone, kuid ei jõua ära oodata, et näha nt. 3D actionit või õudukat a la [Rec]... Uus kinoajastu on lõpuks meieni jõudnud. Tallinna Cinamon koos 3D-kinoga avatakse aasta pärast sügisel.
8/10

Mina ja U2 (pildi keskel) koos hängimas...

14 kommentaari:

  1. Ostsin hiljuti Baltijaama turult 2 paari 3D prille, hind 10 eeku. Tingisin.

    VastaKustuta
  2. Demonstratsiooni käigus mainiti, et prillid on tegelikult päris kallid. Kõige koledamad-kallimad prillid ever... Paluti, et keegi kaasa ei võtaks.
    Kuid jah, you ain't seen nothing until you saw it in 3D!

    VastaKustuta
  3. Ma arvan, et teile anti ka paremad kui ma ostsin.

    VastaKustuta
  4. Seda kindlasti. Need olid ikka tehnika viimane sõna. :P Sangasid ei saanud painutada ainult :(

    VastaKustuta
  5. Ulalallalaaa - sain täna plazalt kutse U23D erilinastusele (H) Nähtavasti kuulun 50 aktiivseima klubilise hulka :P Tore, et midagi ka vahelduseks tasuta pakutakse... Aga eks ma saan siis kah omme seda imeasja näha :)

    VastaKustuta
  6. Mul tuli ka teade:
    Kinoklubi "U2 3D" erilinastus toimub 15.oktoobril kell 22:00 saalis nr. 1. Piletihind klubilistele on sel seansil vaid 120 krooni ning pileteid saavad osta ainult Kinoklubi liikmed!

    NB! 50-le sel aastal enim kinos käinud klubilistele on pilet koos kaaslasega "U2 3D" esilinastusele tasuta! Klubiliste topp 50-ga võtame ise ühendust.


    Aga sinuga võeti veel eraldi ühendust? :P Sel juhul head kinoelamust! :D

    VastaKustuta
  7. eraldi jah :D

    Käesoleva aasta viiekümnele aktiivseimale klubilisele soovime tänutäheks kinkida kaks tasuta piletit „U2 3D“ erinastusele. Kui Sa ei ole veel seni seda ära arvanud, siis ka Sina oled nende hulgas. Täname Sind! Loodame, et oled saanud kinost palju vahvaid elamusi!

    Uhke tunne kohe (H) :D

    VastaKustuta
  8. Aga mitte ei saa aru, miks Detsembrikuumuse esilinastust ikka veel pole... :S

    VastaKustuta
  9. :D

    Olen viimasel ajal olnud laisk kinos käija, aga lähiajal on plaanis minna vaatama Mina olin siin, Pineapple Express, Righteous Kill ja võib-olla ka Eagle Eye. Edaspidi muidugi Max Payne, Bond jt.

    Siinkohal oleks paslik ka mainida, et käisin pühapäeval WALL-E't teist korda vaatamas (Kosmoses) ja ikka võttis pisara silma. Nii südamesse läheb lihtsalt.

    VastaKustuta
  10. WALL-E võtan siis kah oma lähiaja plaanidesse, kui nii väga kiidetakse... :) Just reedel käisin kah kosmoses viimati - mul oli Batman siiani vaatamata :P

    VastaKustuta
  11. Muide WALL-E DVD tuleb 18. november, mis on must have...
    Aga mis hinnangu Batmanile annad? :P

    VastaKustuta
  12. Hea oli muidugi vaadata filmi suurelt ekraanilt, kui Kosmose suures saalis oli kokku kuskil 10 inimest :P
    Aga mulle igatahes meeldis. Ma pole nüüd muidugi sinu tasemel filmiarvustaja, nii et ma ütleks lihtsalt, et minu jaoks oli filmis kõike, mida ühes heas (võib vist isegi öelda, et väga heas) filmis olema peab. Ei hakkagi ükshaaval neid asju loetlema, sest kõik tundus olemas olevat :D

    VastaKustuta
  13. No nüüd minulgi siis see imeasi nähtud ning päris huvitav oli :) Tõesti olid need rahulikud lood ja lähivõtted kõige mõjusamad 3D-na vaadates :) Ning heli oli tõesti ikka omaette elamus :) Ja ette näidatud digikujul treilerid tundusid ka ikka parema kvaliteediga, kui tavaliselt... Aga selle kärbestemultika võtsin ma endale igatahes kavasse :)

    VastaKustuta
  14. Lahe :)
    Kärbsed Kuu peale võiks jah vaadata, sest see on koos U2 3D'ga hetkel ainus 3D-film :P

    VastaKustuta