neljapäev, 30. oktoober 2008

Body of Lies

Saades julgustust Trashi küsitlusest: Sügavamad sisukirjeldused - JAH või EI hakkan edaspidi vältima uute filmide sisututvustusi. Kohe selgitan miks. Mõtlesin täpselt samal teemal mõni aeg varem, kui Trash seda küsis. Millegipärast tuleb mul sisututvustuste kirjutamine väga vaevaliselt välja kuigi üritan alati endast parima anda. Peale selle ma ise loen üpris harva tutvustusi enne filmide vaatamist ja nt. filmiblogide sisukirjeldustest käin tavaliselt kiire pilguga üle, et jõuda arvamuseni. Eriti siis, kui filmist on juba suurem osa (kaasaarvatud mina) kirjutanud.

Sisu kirjeldamine on nagu tänamatu töö, mille eest keegi kunagi õlale ei patsuta, et siis milleks... Minu jaoks piisab uute filmide puhul treilerite nägemisest, et filmiga tutvuda. Ning ega ma arvustustes ilmaasjata filmide IMDb linke ei anna. Ikka selleks, et igaüks saaks huvi korral täpsemalt uurida. Kõik oleneb muidugi filmidest ja kindlasti ei loobu ma täielikult sisukirjeldustest, vaid hakkan asja vabamalt ja valikuliselt võtma. Eks näis mis saab.
----------------------------

Ridley Scott (American Gangster) järjekordset filmi Body of Lies (2008) saab Plazas näha alates 28. novembrist. Treiler jättis mind külmaks, kuid film oli õnneks vaatamist väärt. Oli põnev hoolimata imelikust pealkirjast. Body of Lies - mis see veel peaks tähendama?

Habemega salaagent DiCaprio sai ikka päris kõvasti vatti. Tema tegemisi koordineeris telefoni teel peamiselt hommikumantlis hängiv Russell Crowe. Temalt tuli ka paar humoorikat situatsiooni püüdes olla eeskujulik pereisa.

Mark Strong meenutab filmis väga Andy Garcia't. Strong'i karakter Jordaania luure pealikuna oli omamoodi huvitav. Päris sürr oli kuulata, kuidas nii karm kuju kutsus DiCaprio tegelast hellitavalt "My dear"... Mõned arvavad, et DiCaprio armuliin selle põetajaga ei sobinud filmi. Minu arust sobis.

Esimeses pooles olev tagaajamine autode ja helikopteriga oli ülihästi üles võetud. Terve film nägi hea välja, kuid põneva thrillerina jäi sõnum lahjaks. Lõpuks ei saagi aru, kas taheti öelda midagi asjalikku Lähis-Ida konflikti ja USA luure kohta. Film põhineb raamatul, et võib-olla on seal sõnum selgem.
7/10

5 kommentaari:

  1. Said Timolt/Laurilt kutse salalinastusele? Lucky you :). Film jõuab ju kinno alles kuu ja pärast.

    VastaKustuta
  2. Kõva film oli imo. Panin palli võrra kõrgema hinde..

    VastaKustuta
  3. Käisid PÖFFist vabal ajal vaatamas?

    VastaKustuta
  4. Kuule midagi paremat polnud, käisime hau'ga..

    VastaKustuta