laupäev, 16. august 2008

Horton Hears a Who!

Vaatasin kogemata jälle USA The Office algusest lõpuni, mida juba eelmine aasta põgusalt kiitsin. Hetkel 4 hooaega eesotsas Steve Carell'ga on lihtsalt nii sõltuvusttekitavalt head, et mõni öö sai osasid varahommikuni vaadatud. Ei olnudki varem täheldanud, et nunnu Amy Adams (Enchanted) tegi kaasa kolmes osas. Ning viimases osas Goodbye, Toby mängib Amy Ryan (Gone Baby Gone), kes sobib sarja nagu valatult. Michael ja tema tegelane saavad kohe hea klapi. Loodaks teda ka septembris algavas viiendas hooajas näha. Office on puhas kuld, mida ei saa kahjuks käesoleva animatsiooni kohta öelda, kus Carell oma hääle andis.

P.S. Kontorist tuntud B.J. Novak on ametlikult Tarantino Inglorious Bastards nimekirjas koos ülejäänud kõva cast'ga nagu Pitt ja Pegg! Eli Roth nimi paneb aga kulmu kortsutama.

Anyway Horton Hears a Who! (2008) IMDb keskmine hinne on hetkel üllatavalt kõrge (7.4/10) ja Rotten Tomatoes samuti 78%. Nii hea see nüüd küll polnud. Kahjuks jälle alla keskmise animatsioon sedakorda Ice Age tegijatelt (Blue Sky). Olen WALL-E ja teiste Pixari filmidega nii ära hellitatud, et ootan igalt animatsioonilt kaasahaaravaid tegelasi, head sisu, emotsionaalsust ja palju nalja. Horton's jäid need kõik vajaka.

Horton (Jim Carrey) on elevant, kes kuuleb mööda lendavalt kübemelt õrni hääli. Ta püüab kübeme kinni ja saab jutule seal elava Whoville linnapeaga (Steve Carell). Horton'i ülesandeks jääb mikroskoopiline linn taas ohutusse kohta toimetada, kuid kuna praktiliselt keegi teda ei usu, siis satub elevant rünnakute ohvriks ja peab nii enda kui ka Whoville elanike nimel kõik mängu panema.

Nii, kui kuulsin nime Whoville ja nägin selle elanikke, tuli kohe silme ette How the Grinch Stole Christmas, kus Carrey samuti peaosa mängis. Inimene õpib ikka terve elu. Sain siis targemaks, et nii Grinch kui ka Horton on kirjaniku Dr. Seuss loometöö. Tema loomingut on veel rüvetatud suhteliselt jubeda filmiga The Cat in the Hat. Ma pole muidu ühtegi Dr. Seuss raamatut lugenud ja võib-olla polegi tema teosed mulle mõeldud, aga igatahes Grinch, Kübaraga kass ja Horton filmid ei kõlba eriti kuhugi. Nad on kõik visuaalselt kenad, kuid sisu ega tegelased pole lihtsalt kaasahaaravad.
4/10

5 kommentaari:

  1. Rääkides Kontorist siis sai isegi vaadatud kõik hooajad paari päevaga ära. Nii hea lihtsalt, ei tahtnudgi magamama minna ja lootus jäi et ei saagi kunagi otsa. :D
    Nüüd tuleb oodata ainult seda viiendat hooaega.

    Welcome To The Schrute Farm!

    VastaKustuta
  2. Ilma Dwight Schrute sarnaste inimesteta oleks elu poole igavam. :D
    Sellega seoses Rainn Wilson - thumbs up! Ja Jenna Fischer (Pam)... Ühesõnaga nad kõik!

    VastaKustuta
  3. Rääkides veel Inglorious Bastards'st, siis tuleb välja, et Simon Pegg vist ei osalegi. :(

    Muide, Steve Carell'l oli eile sünnipäev!

    VastaKustuta
  4. Minu meelest on Dr. Seuss vääga hip ja in ameerikas (sellepärast ka kõrge imdb), samas ei tea ma kedagi euroopast kes oleks tema loomingust huvitatud. Ise ma ei suutnud Grinch´i vaadata ning Cat in the Hat oli juuubeeeeeeeeeeee. Pealegi näevad tema tegelased ühte moodi välja.. aka Grinch.

    VastaKustuta