pühapäev, 24. august 2008

Californication

Kuigi Californication (2007) jookseb minu teada ka TV3's, on sari liiga hea, et seda koos lõppematute reklaamide ja pika aja vältel jälgida. Vaatasin järjest esimese hooaja (12 osa) nii et silm ka ei pilkunud ja jään lisa ootama. Kummaline fakt, et esimest osa vaatasin 13. augustil 2008 ehk täpselt aasta hiljem, kui sari esilinastus.

David Duchovny on tagasi ja ma ei mõtle siinkohal uut filmi The X Files: I Want to Believe, millest iga kaine mõistusega Salatoimikute fänn mööda vaatab. Sarjas Californication on Duchovny menukirjanik Hank Moody, kelle viimasest raamatust vorbiti ka romcom peaosades paarike Cruise ja Holmes. Pärast seda pole mees midagi uut kirjutanud. Writer's block'i käes vaeveldes (nagu mina viimasel ajal) teeb kirjaniku agent (see kiilakas) ettepaneku hakata blogi kirjutama, mis saab samuti populaarseks.

Ja kas ma juba mainisin, et Hank harrastab palju juhuseksi ning igas osas näeb tissi või paari. Duchovny ise on ka seriaalis rohkem paljalt kui riides. Põhiliseks eesmärgiks on mehel oma eks Karen (Natascha McElhone) tagasi võita, kes on abiellumas mingi teise molkusega. Neil kahel on ka tütar Becca, kes elab ema juures. Tütar mängib kitarri ja teeb mingit bändi.


Californication rokib. Lõpuks ometi Seks ja linn meestele. Või ka naistele... Häid asju, mida eraldi välja tuua, on palju alustades sellest, et Hank sõidab Porsche'ga ja lõpetades soundtrack'ga. Kusjuures sarja tunnusmuusika ise on igav nagu ka algustiitrid üldse. Neid võiksid nad muuta. Nokiksin veel selle üle, et tegelased räägivad Hank'i blogist ja tema raamatutest ainult kaudselt. Tema mõtteid võiks rohkem avaldada. Üks hea koht oli nt. just siis, kui Hank andis raadios intervjuu interneti kogukonna teemal, kus inimesed suhtlevad ainult tähemärkidega nagu LOL (5. osa). Kõik puhas tõsi.

Muusikast veel, et Red Hot Chili Peppers kaebas sarja kohtusse, sest see kasutab bändi 1999. aastal ilmunud albumi ja singli "Californication" nime. Sarjas on ka üks naughty sekretär nimega Dani (California). See case oli juba eelmine aasta, aga nad pole pealkirja muutnud. Teine hooaeg algab septembris.
9/10

14 kommentaari:

  1. Endal sai juba tükk tükk aega tagasi see sari läbi vaadatud ja samamoodi. Paari päevaga. Kindlasti üks parimaid sarju viimasel ajal. Alguses plaanitigi teha üks hooaeg ainult aga tänu üüratule edule otsustati edasi teha.

    Sea Of Pointless Pu..y!

    PS! Tema imeilusast porchest oleks võinud parema pildi panna, siis kui ühte tuld ei olnud ja üluüldse see sõitev peldik oli.

    VastaKustuta
  2. Polnud võtta sellist pilti. :( Väga isikupärane auto on see tal.

    VastaKustuta
  3. Natascha McElhone on meelde jäänud The Truman Show´st :)

    Sellel aastal aga tabas tema pere tragöödia..

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1020856/Surgeon-husband-pregnant-actress-Natascha-McElhone-dead-doorstep.html

    VastaKustuta
  4. Ma lugesin ka, et ta kaotas mais oma abikaasa :( Nii kena naine kahju.

    VastaKustuta
  5. ma hakkasin mõtlema, et kas tal üldse oli kordagi terve esitulega porchet, kas see ei löödud mitte esimese episoodi alguses kohe katki ning minu mäletamist mööda pani ta kogu ülejäänud seasoni katkise tulega edasi

    VastaKustuta
  6. Oligi ainult esimeses osas ja ühes osas, kui oli flashback'd tema isast, kui Hank talle lennujaama vastu läks. Siis oli auto ka veel ilus ja puhas. :)

    VastaKustuta
  7. aa ja mingis osas ta ostis ju uue auto, aga seda lõbu tal kauaks ei jäänud... :P

    VastaKustuta
  8. Kas DVD-l on inglise subtiitrid?

    VastaKustuta
  9. Ei ole.
    http://www.dvdverdict.com/reviews/californicationseason1.php

    VastaKustuta
  10. Sul DVD-d ei ole..?

    Üks teine link link aga väidab...

    VastaKustuta
  11. Mul endal pole jah DVD, et ei saa kahjuks järgi kontrollida. Lugesin muidu, et see English Closed Captions pole päris tavaline subtiiter. Aga jällegi endal kogemused puuduvad sellega.

    VastaKustuta
  12. See CC on n-ö kurtide supakas, kus on nurksulgudes vihjed muudele häältele, et [uks kõmatas] või [kõlab vaikne muusika]. Nagu seal Wikipedias öeldi, ei tehta Euroopas neil vahet... mina ka ei tee... samas päris ilma supakateta kah ei tahaks, sest teinekord segab helitaust mul teksti kuulmast... see muidugi rohkem uuemate filmide probleem... samas on selge, et paljude asjade puhul on vaid kaks valikut: osta supakateta DVD või ära vaata...

    VastaKustuta
  13. Just, neid hearing impaired sube on endalgi ette juhtunud.
    Mul samuti harjumus alati tiitritega vaadata just selle mõttega, et sõnu kaduma ei läheks.

    VastaKustuta
  14. CC pole kurtide subbakas. PAL reliisil tulevad korralikud eng subbid nagunii.

    VastaKustuta