pühapäev, 10. veebruar 2008

Rocket Science

Kes on näinud filmi Thumbsucker (2005) siis teadke, et Rocket Science (2007) on täpselt selle koopia. Ma võin tuua 10 sarnasust nende vahel. Ei usu? Olgu: väitlusklubi, füüsilise puudega peategelane, tema haiglane vend, natukene ebanormaalsed vanemad, esimene armastus, esimene heartbreak, vanem (targem) nõuandja, uimastavad ained, kohati isegi muusika ja lõpuks kogu filmi sisu, mis räägib puberteetide probleemidest. Kahte enam sarnasemat filmi ma näinud pole, kuid filmid on siiski kuigivõrd erinevad ja mõlemad sama head. Korraks veel põige tagasi Thumbsucker'i juurde, et otsides sellele eestikeelseid subtiitreid siis on suur tõenäosus, et leiad minu tõlgitud. :P Tegin need paar aastat tagasi. Rohkem pole viitsinud ühtegi filmi tõlkida.

Rocket Science kirjutaja ja lavastaja räägib filmis põhimõtteliselt oma noorukieast, kuidas ta väitlusklubiga liitus jne. Noored näitlejad said väga hästi hakkama. Eriti kokutavat peategelast mänginud Reece Thompson. Teisena meeldis mulle väga tema esimest armastust mänginud Anna Kendrick. See tüdruk on ilus ja andekas, võib tulevikus veel nii mõndagi korda saata. Filmis oli ta väitleja ja rääkis ikka mega kiirelt! Peategelase vend ja tema sõbrad olid samuti meeldejäävad karakterid. Kõigil neil olid omad kiiksud, mis tegi filmi mõnusalt humoorikaks. Dialoog oli samuti vaimukas.


Kokkuvõtvalt see tegelikult ei häirinudki, et film nii väga Thumbsucker sarnane oli. Mõlemad filmid on head. Võib-olla on Rocket Science isegi natukene nutikam. See, mida pealkirja raketiteadus nime all mõeldi, tuleb välja filmi lõpus viimases dialoogis isa ja poja vahel. 8/10

2 kommentaari:

  1. Kui sinu subakad ka SubClubis on, siis on mul need koos filmiga plaadil. :)

    VastaKustuta
  2. Subclubis tegingi. Yeah, I rock! :)

    VastaKustuta