esmaspäev, 4. veebruar 2008

No Country for Old Men

Laupäeval nägin kahte kaua oodatud filmi järjest: No Country for Old Men (2007) ja Sweeney Todd. Esimest võib tõesti pidada eelmise aasta parimaks filmiks. 8 ehk kõige rohkem Oscari nominatsioone on läinud õigesse kohta. Eriti parima filmi, käsikirja ja lavastaja(te) eest. Olen Coen'i vendade suur fänn kuigi pole siiani kõiki töid näinud. Kaks vaatamata filmi on värskelt olemas ja ootavad järge.

And last but not least nominatsioonide hulgas: meeskõrvalosa Javier Bardem, kes mängis Ultimate Badass'i! Anton Chigurh on nüüdsest minu lemmik evil tegelane. Eelmine nädal nägin kinos mitu korda treileris kohta, kus ta palub juhil autost välja tulla ja paigal seista ning järgmiseks lamab juht juba maas. Sellest kohast ei tüdine. Vaadake, mis pool naeratuse saatel ta seda kõike teeb. Õnneks jäi filmi veel mitmeid selliseid nauditavaid kohti, kui nii võib öelda. Minu üks lemmik oli vestlus ühe poemüüjaga. Milline pingeline dialoog, kus saime mõrvari haigest sisemaailmast vähekene aimu. Tema münditeooria oli hea... Chigurh (Sugar hehe) nalja ei mõista! Ma tahaksin tema ja Rambo kokku panna! See oleks alles midagi. Näitleja Javier Bardem nimi jääb mulle pikaks ajaks meelde. Ma ei lõõbi siin niisama. Must see rollisooritus.


Ma ei hakka Josh Brolin't nii pikalt kommenteerima. Tema tegevust oli lihtsalt väga huvitav jälgida. Kuidas ta tapja koeraga võidu ujus või kaks korda samasse poodi riideid ostma läks või Chigurh'ga kassi ja hiirt mängis jne. Liigun teise lemmiku juurde filmist, kelleks oli seadusesilm Tommy Lee Jones. Mulle meenutas tema roll Fargo naispolitseinikku Marge'i. Nad mõlemad olid tahtmatult naljakad ja samas mõlemad ei suuda ära imestada, kui perses see meie maailm ikka on. Tommy Lee Jones pani mitmes kohas publiku naerma. Veelkord aplaus vaimukale dialoogile. Teiselt poolt oli Jones täita filmi kandev tõsine roll. Vähemalt mina tõlgendasin pealkirja lõpuks nii, et tema oligi üks neist vanadest meestest ilma maata.

Mis mulle esmapilgul ei meeldinud oli kogu lõpplahendus, kuid nüüd tagasi vaadates oli kõik täiuslik. No Country for Old Men tahan kindlasti veel mitu korda vaadata. Endale tundub, et kirjutasin väga heast filmist väga magedalt. Vabandust, raske lihtsalt sõnu leida. Jään suure huviga Oscari tulemusi ootama. 9/10

Ärge Temale jalgu jääge!

6 kommentaari:

  1. Minu lemmikfilm Javier Bardem´iga on Tierra. Müstilise mekiga armastuslugu . Soovitan sulle ja vaatan peatselt isegi, sest sain just DVD.

    VastaKustuta
  2. võib-olla sellepärast, et see tierra oli hoopis Carmelo Gómez´iga. need neetud latiinod oma sarnaste nägudega ja minu auklik mälu.

    VastaKustuta
  3. Lõpuks vaadatud ja ikka kiidusõnad, väga hästi tehtud ja hoiab pidevalt vaatajaid pinges.

    Ainuke koht mis jäi häirima oli siis kui Lee Jones läks El Pasos tagasi hotellituppa.. jäi mulje, et tuleb pingeline kohtumine.. sest raamatus oli teine lahendus mis oleks loogilisem olnud, aga sobis ka see variant.

    Kindlast nõustun sellega, et Lee Jonesi tegelane meenutas väga Fargo Marge´i :D

    Mis veel kiitmist väärib on dialoogide (mida ei ole just ülevoolavalt palju) sisu, kuid just tänu sellele sai suuremat tähelepanu pöörata tegelaste näoilmetele ja käitumisele (mis olid väga nauditavad).

    VastaKustuta