neljapäev, 28. veebruar 2008

Mr. Magorium's Wonder Emporium

Väga keerulise pealkirjaga film see Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007). Mulle ei jää absoluutselt see pealkiri meelde. Kuidas ma ütlen, et vaatasin eile seda ee Magma ei Magoria ahh mingit lastefilmi ühesõnaga. Leidsin filmi juhuslikult ja kui sain teada, et kaasa teeb Natalie Portman siis oli must see. Kahjuks pettusin ja kuidas veel. Liiga lapsik ja jabur lugu. Tegelikult ma kartsingi treilerit vaadates, et see mingi taoline jama võib tulla.

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) on mingi kentsakas vanamees, kes peab mänguasja poodi. Magorium on üle 200 aasta vana! Tema enda sõnul on tal aeg ära minna ehk meie keeles hakkab ta surema. Ning ta tahab poe jätta Natalie Portmani mängitud tegelasele Molly Mahoney'le. Mahoney - mis naise nimi see veel on? Ega Magorium ka parem nimi pole. Vürtsiks annab Magorium oma raamatupidajale hüüdnimeks Mutant. Sõna "accountant" kõlab tema meelest, kui midagi "counter" ja "mutant" vahepealset. Raamatupidajat mängis Jason Bateman. Head näitlejad ei päästa seda õudust. Hoffman'i karakter on veidi tobe pealekauba. Teised karakterid normaalsemad. Mänguasja pood pole muidugi ka mingi tavaline, vaid maagiline. Film oleks nagu Charlie and the Chocolate Factory, aga paraku veel halvem.


Film on hästi värvikirev ning just selline, mis tegelikult lastele hästi peale läheb. Mr. Magorium's Wonder Emporium kirjutanud ja lavastanud mees on kirjutanud aga filmi Stranger Than Fiction (2006), mis oli hoopis geniaalsem. Vaadake parem seda. Igale filmile on oma vaatajaskond. Kes tunneb end lapsena ja sellised muinasjutulised lastefilmid meeldivad siis vaadake seda Magnumit ee Mementot ee Magorium imelist impeeriumit. :P 4/10

1 kommentaar:

  1. Vaadake, mida Simpsonite streikivad kirjanikud filmist arvasid :D
    http://www.youtube.com/watch?v=nnZcc7X5xTQ

    VastaKustuta