reede, 15. veebruar 2008

Jumper



Jumper (2008) hüppas kinodesse ja mina talle järele. Režissööriks Doug Liman. Peaosas hüppas Hayden Christensen (Star Wars). Kaasa teeb Samuel L. Jackson. Jumper põhineb raamatul, mida ise pole lugenud. Film jäi lahjaks ja oli liiga pealiskaudne.

Peaosaline Hayden ei olnud veenev. Kahjuks polnud ka filmi silmarõõmuks valitud Rachel Bilson kuigi veetlev. Nii et mõlemaga on veidi puusse pandud. Teist hüppajat mänginud Jamie Bell oli parem. Sisust pole suurt midagi rääkida. Alguses näeme hüppajat noorena, kuidas ta esimest korda teleportis. Siis põgeneb kodust ja hakkab oma oskust arendama. Aastaid hiljem, olles kõik maailma nurgad läbi hüpanud, naaseb tagasi koju, et sealt oma kunagine armastus üles otsida. Samal ajal tutvustatakse valgeks värvitud peaga Samuel L. Jackson't, kes hüppajat taga ajab. Filmi karaktereid avati väga põgusalt. Niipalju sain teada, et hüppajaid on aegade algusest peale taga aetud nende National Security Agency agentide poolt. Põhjuseks nende arvates, et keegi peale Jumala ei tohiks selliseid võimeid omada.


Sisu on üldiselt labane. Päästa tüdruk ja anda pahadele tuupi. Hüppamise efektid olid enam-vähem. Neid näitas väga palju. Kui suuremaks (kiiremaks) märuliks läks siis ei saanud igaljuhul sittagi aru, mis toimub. Hopp siin, hopp seal. Agendid püüdsid hüppajaid mingite elektriliste trossidega or smth. Kui hüppajad elektrit saavad siis ei suuda nad teleportida. Üks stseen läks väga jaburaks, kus hüppaja kõrgepingeliini külge kinni jäi. Ma eeldan, et nad olid siiski kuigipalju immuunsed elektri vastu (sajandite vältel äkki tekkinud), sest tavaline inimene oleks seal ära kõrbenud. Täiesti painama jäi lausa küsimus, kas Samuel valged juuksed olidki mõeldud nii, et värv laiali läks. Pärast ühte märulit oli tal värv näo ja riiete peal. Make-up osakonna ämbrisse astumine või oli mingi muu point asjal? Ei tea ka, sest Jackson'i karakteri tagamaid ei selgitatud peaaegu üldse. Ta lihtsalt oli.


Kui võrrelda mingi varasema filmiga siis meenub kõige rohkem The Butterfly Effect, mis oli palju parem kui Jumper. Väga tavaline film. 5/10

3 kommentaari:

  1. Mida ma unustasin öelda, et film suutis siiski niipalju anda, et pärast filmi oli endal tahtmine külma käest kuhugi soojale maale hüpata. Täna oli eriti rõve tuul õues. Siis lollitasime natukene tänaval ja jäljendasime hüppamist. :P
    Poisid jäävad ikka lasteks^^

    VastaKustuta
  2. Jamie Bell oli peaosas filmis Billy Elliot (2000) :P

    VastaKustuta
  3. Samuel L Jackson parim film 2007 on Cleaner_____________________

    VastaKustuta