teisipäev, 28. oktoober 2008

The Sting

The Sting (1973) oli teine ja ühtlasi viimane Newman-Redford duo. Kusjuures esimese koostöö Butch Cassidy and the Sundance Kid lavastaja oli samuti George Roy Hill nagu pettuse filmis The Sting. Film võitis lausa 7 Oscarit sealhulgas parim film. Mõni aasta varem noppis Butch & Sundance omakorda 4 Oscarit, jäädes kahjuks parima filmi tiitlist ilma.

Mainin seda lihtsalt sellepärast, et kuigi eelistan vähem kuldmehikesi võitnud Butch'i, siis Sting on samuti väga meelepärane. Mul on väike kiindumus pettuste filmide vastu ja minu arvates võiks neid üldse rohkem olla nagu nt. Matchstick Men (2003).

Johnny Hooker (Robert Redford) on väiksemat sorti pettur, kelle partner mõrvatakse. Kättemaksuks palub ta abi kogenud petjalt Henry Gondorff'lt (Paul Newman), et teha üks big con. Suur pettus on alati riskantne, kuid hea õnne korral kõnniksid nad minema väga rikastena.

Sting on rohkem Redford'i show, sest ta on lihtsalt rohkem ekraanil olles sama sarmikas kui vanem kolleeg. Newman mängimas pokkerit oli aga üks parim stseen terves filmis, milles Newman teeskleb joobunut ja võidab nende big con sihtmärki. Võidab muidugi pettes :) Mängin ise vahetevahel igavusest online pokkerit (mängu rahaga), mis tegi mängu jälgimise veel eriti põnevaks.



Taustaks mängib pidevalt meeleolukas klaveripala, mida on vist kõik kuulnud. Kuula siit ja saad sellele kinnituse. :) Ragtime omas headuses... P.S. posterid on väga stiilsed nagu film isegi.
8/10

Flush

6 kommentaari:

  1. eeh, kilter, sting on ikka 10/10 teema..

    VastaKustuta
  2. Sa ei mäleta siis, kui ütlesin sulle et 9 ja pärast parandasin 8'ks...
    Butch on 10, Sting mitte.

    VastaKustuta
  3. esiteks: mõlemad on
    teiseks: ei usu, et butch vääriski omal ajal bp oscarit, sest olgu see nii hea kui tahes, filmiline väärtus oli midnight cowboyl suurem..

    VastaKustuta
  4. No kindlasti, jah.

    VastaKustuta
  5. The Sting on 8/10 ja Butch & Sundance on 9/10. Viimase tõstan võibolla kunagi 10/10 peale. Las laagerdab veel.

    VastaKustuta