reede, 17. oktoober 2008

Eagle Eye

Eagle Eye (2008) oli juba palju parem kinoelamus. Olin teadlik, et filmis saab palju möllu, kuid poleks uskunud, et see mind nii kaasa haarab.

Jerry Shaw (Shia LaBeouf) ja Rachel Holloman (Michelle Monaghan) saavad ootamatud kõned, milles võõras naishääl käseb neil oma elu või perekonna nimel autodega kihutada, aknast alla hüpata jms. põnevat. Naine telefonis on neil igal sammul silmadeks ja abistab neid igal võimalikul viisil muutes nt. foori tuled rohelisteks või kirjutab tabloodele teateid, et nad jõuaksid oma sihtmärgini. Nende teod pälvivad aga FBI tähelepanu.

I dig Eagle Eye. Pööraselt põnev, tempokas ja vingete kihutamisstseenidega. Muidugi on suurem osa nähtust reaalselt täiesti võimatud, kuid mind see pool ulme ei seganud absoluutselt. Eks suurem osa filmist on ka laenatud teistest filmidest. Esimeses Matrix's jagati nt. Neo'le samuti mobiili teel juhiseid, et pööra nüüd paremale jne. Et Eagle Eye pole midagi ennenägematut, aga toimis siiski üllatavalt hästi.


Režissööriks on D.J. Caruso, kellega Shia LaBeouf tegi viimati Disturbia. LaBeouf nutab nagu igas filmis, kuid teeb Kotkasilmas ka mehetegusid. Rollidega keegi midagi meeldejäävat ei teinud peale salapärast häält lugenud Julianne Moore, kes soovis jääda anonüümseks... spill.com review's tunnistab Korey, et talle meeldib, kui naine teda kamandab. :)
7/10 - poleks kahju ka 8/10 anda.


P.S. üheks Eagle Eye produtsendiks on Steven Spielberg, mille kohta on video...

Steven Spielberg LOVES Shia LaBeouf
NONONONONONONONO

8 kommentaari:

  1. Hääl telefonis oli Julianne Moore?!?
    Ma teadsin, et krdi tuttav hääl, aga ikka kohale ei jõudnud =)
    Aga jah, vaatasin ka just ära ja mind üllatas Eagle Eye samamoodi.
    Tempokas ja huvitav nii et ei saanud silmi ekraanilt. Annaks ise 8/10

    VastaKustuta
  2. Eagle Eye'd pole veel jõudnud, kuid Pelle, mine vaata Detsembrikuumus ära, it'll kick the shit out of eagle eye..

    VastaKustuta
  3. Tule msni ka, kui viitsid, üks blogiteemaline küsimus...

    VastaKustuta
  4. Algul ei saanud eriti sellest no no no naljast aru, aga youtube surfates jäis selline vanem video ette: Shia LaBeouf in "No No No NOo" video.

    http://www.youtube.com/watch?v=8IXCK1EyP4s

    VastaKustuta
  5. jap, enne peaks seda vaatama, kui näinud pole :)

    VastaKustuta
  6. Mõlemad videod ülimuhedad imo. Kõige parem oli moment, kui saatejuhid hakkasid Soprano postitatud video lõpus ütlema "No, no, no, no.."

    Väga hea oli :D
    Filmi pole veel näinud..

    VastaKustuta
  7. Kõik, kes on Eagle Eye näinud, siis kuulake /Filmcast podcasti SPOILERITEGA alates 89:40 minutist.

    Neid kuulates hakkasin ikka mõtlema, kui jabur see film igast küljest oli. :D Mitte ükski asi polnud loogiline alates taimeriga kohvrist lõpetades kõrgepingeliinidega jne. Aga filmi vaadates sellele nii väga ei mõelnud ja sellest küljest oli hästi tehtud meelelahutus.

    VastaKustuta