neljapäev, 27. september 2007

Tudengite sügispäevade filmiöö



Kolm filmi ühel ööl, kahe filmi hinnaga. Mõtlesin pikalt, kas minna või mitte, sest olin kõiki varem näinud (samuti kinos), aga kuna tõesti tol ööl targemat teha polnud, siis veetsingi öö Sõpruses.

Järjekord oli Death Proof, Planet Terror ja Sin City. Filmide vahele jäi u. 10 minutit värskenduseks ning lisaks näidati 3 lühifilmi. Kogu möll algas 24:00. Juba peale Death Proofi lõppu mindi natukene ajakavast üle ning Sin City polnud kaugeltki veel 06:00 läbi, aga ise läksin sel ajal minema (pärast The Big Fat Kill segmendi lõppu ja viimase That Yellow Bastard algust). Sin City't olin varem juba 2 korda näinud, kui mitte 3. Filmi atmosfäär paelub ikka niivõrd, et päris vaatamata ei tahtnud jätta, kusjuures saal tühjenes küll pärast Grindhouse filme.

Saal oli täis noori filmihuvilisi. Tundus, et suurem enamik vaatas tõesti Grindhouse esimest korda, miks muidu näiteks reageeriti üllatavalt, kui saadi teada, et Bruce Willis mängib Planet Terroris... Mitmetes kohtades plaksutati elavalt nt. Death Proofi lõpus ja Planet Terrori paljudele vaimukustele. Naerdi muidugi pidevalt. Väga õiged filmid öiseks vaatamiseks ja sellise seltskonnaga ongi lahe kinos aega veeta.
Täpsem info: http://www.kino.ee/index.php?page=692


Niimoodi järjest vaadatuna oli kõige sümpaatsem näitleja Marley Shelton mängitud Dr. Dakota Block (ja tema kolme "sõbra") roll Planet Terroris, kuigi ta tegi kaasa ka teistes filmides. Roll oli koomiline, samas tõsine ja seksikas. Zoe Bell'i "armusin" juba esimesel korral. Teda tahaks nüüd tulevikus rohkem kinolinal näha. Kurt Russell tegi meistritööd ja Tarantino maniakaalne roll Planet Terroris on tasemel.

Neid filme võibki igast nurgast kiitma jääda. Tarantino järjekordselt hea soundtrack jne. Igatahes need 3 on minu lemmikute hulgas ja järjestada neid oleks patt. Grindhouse ootasin aasta alguses kannatamatult. Lugematuid kordi sai treilereid vaadatud. Hea uudis, et libatreileri Machete põhjal teeb Rodriguez sellest eeldatavasti täispika filmi. They just fucked with the wrong Mexican. Sin City järg on veel oodatum projekt.

Unepuudus andis järgmine hommik koolis väga tunda ja päeval pidi korraliku uinaku tegema. Aga soojendus on tehtud, sest ega PÖFF pole enam kaugel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar