pühapäev, 9. september 2007

Fight Club

Ostsin Fight Club (1999) Two-Disc Special Editioni. Juba tegelikult augusti viimasel päeval, kui sai veel 20% soodustust.

Eile sain mahti, et vaadata juba ei tea mitmendat korda oma ühte lemmikfilmi uuesti. Lisasid uurisin kohe ostmise päeval. Täitsa põhjalikud, kuid alati oleks saanud paremini. Eriti just menüüde süsteem. Ja häiris paljudel klippidel taustaks rääkimine. Olen harjunud LOTR sarnaste lisadega, kus näiteks keegi tehnilise personali inimene tutvustab kaamera ees oma tegemisi. Vahetu kontakt on alati parem. Kuigi FC kaamerataguste stseenide tutvustused olid väga põhjalikud, et sai mitme audio vahel valida. Tundsin veel puudust näitlejate arvamustest. Neid saab õnneks audiokommentaaris kuulata. Aga lisad lisadeks.

Tahaksin näha inimest (vähemalt filmimaailmaga kursis olevat), kes poleks Fight Clubi näinud või vähemalt sellest kuulnud. Vähem on kindlasti raamatu lugejaid. Et polegi mõtet filmi kirjeldada. Mulle meeldib Kaklusklubi puhul absoluutselt kõik. Enam perfektsem film olla ei saagi.

Igaveseks jääb meelde Tyler Durdeni paljudest tarkustest: "Asjad, mida sa omad, omavad lõpuks sind." Loodan, et ei läinud tõlkes kaduma. "Self-improvement is masturbation." Nii ongi. Brad Pitt teeb ülihea rolli. Edward Norton loomulikult ka. Ja olgu kiidetud režissöör David Fincher. Ning muidugi Chuck Palahniuk. Raamatu lugemine on tükk aega plaanis olnud.

Ja muidugi filmi lõpulugu Pixies - Where Is My Mind? Andis perfektsele lõpule veel nii palju juurde. Meenub näiteks veel Donnie Darko lõpulugu Mad World, mis tekitas samamoodi külmavärinaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar