pühapäev, 30. november 2008

Twilight

Ütlen ilma häbenemata välja, et käisin Twilight (2008) esilinastusel. Õigustuseks niipalju, et läksin täiesti tühja lehena, et polnud näinud ei treilerit ega loomulikult ka raamatut lugenud. Kinno meelitas ainult suur uudishimu. Tahtsin vastust küsimusele: "What's all the fuss about?". Nimelt oli suvel toimunud Comic-Con üritusel just Twilight panel kõige populaarsem. Siia otsa üks fakt - arvasin pikka aega, et Twilight on üldse seriaal. Selle arvamuseni viis allolev promo pilt, millel terve cast poosetab. Tüüpiline sarja pilt.

OK, mis ma ikka varjan. Läksin tegelikult Kristen Stewart'i pärast. "Armusin" temasse Into the Wild filmis. Lisaks oli ta Jumper'i lõpus u. 5 sekundit, millest täiesti piisas, et muidu üdini sitt film vaadatavaks muuta. Ennustan nüüd ja kohe, et see tüdruk jõuab kaugele. Või oota, Twilight franchise'ga ongi tema suur läbimurre toimunud, sest sellele tehakse veel 3 järge! Mina ootan temalt hoopis Adventureland (2009) filmikest, mille režissöör on Greg Mottola (Superbad). Tema rolli "Videvikus" saab ainult kiita v.a. ühes stseenis, kui ta hüsteeriliseks muutus, kui tema armsam teda maha tahtis jätta.


Olles just näinud fantastilist vampiirifilmi Let the Right One In, tuleb nutt peale, sest Twilight on üks suur nali. Võttes luubi alla tahtlikult naljakad/piinlikud stseenid peategelase Bella elust, siis mõned neist olid täitsa vaimukad. Eriti kaitsva isaga, kes talle pipragaasi ballooni andis. Tüüpilised koolikaaslased ja nende naljad ei võõrandanud samuti filmist. Aga ma ei saanud neid "vampiire" kordagi tõsiselt võtta. Peaasjalikult oli selles süüdi vampiiri Edward't mänginud Robert Pattinson, kes võitles igas stseenis justkui kõhukinnisusega. Tal oli kogu aeg selline hapu nägu ees. Eriti tõmbas mu tähelepanu tema soeng.

CGI oli hämmastavalt halb, mis on isegi tavalistes seriaalides kvaliteetsem. Mõtlen siis vampiiride kiiresti jooksmist, lendamist jms. Üldse nägi film väga odav välja. Vampiiride pesapall oli midagi omapärast. Ideena oli see hea, kuid teostuselt seesamune. Pesapalli ajal mängis taustaks Muse - Supermassive Black Hole. Nii häid lugusid ei tohi sellistes asjades kasutada! :(


Muide alguses u. minut aega polnud mingisugust heli ja tavapäraselt tuli mõne stseeni ajal heli nagu läbi padja. Istusin huvi mõttes esimest korda viimases reas, kust oli hea ülevaade sadadele teismelistele tüdrukutele, kes filmi ajal aina iitsitasid... Kui peategelased lõpuks esimese suudluseni jõudsid, hüüdis keegi saalist "JESS!", mille peale kõik naerma hakkasid. :P

Filmide üle on alati lihtne viriseda, kuid selle puhul pidin tõesti rekordiliselt palju silmi pööritama. Pole lihtsalt võimalik, et nii jabur film uueks franchise'ks saab. Õnneks pole ma ka target audience. Ühe kannatad veel kuidagi ära, kuid vabatahtlikult järgesid enam näha ei taha. Golden Compass sündroom anyone?

Twilight on eelkõige lugu armastusest ja saan aru, miks see noortele nii peale läheb. Vampiirifilmide fännid hoidke palun heaga eemale! Võite saada jäädava ajukahjustuse. No näiteks mis ajast vampiirid päikese käes nagu teemantid särama hakkavad?

Kirjutada oleks veel PALJU. Ühtlasi tahaksin samuti sügavamale süübida nagu Roger Ebert, kes leidis, et film räägib hoopis ühe noormehe karskusest. Aga aitab küll.
4/10 - üks punkt puhtalt Kristen'le.

Esimeseks kohtinguks ronime (lendame) puu otsa.

JESS!

Sellesse soengusse läks terve filmi eelarve...

Mina oranžis särgis^^

22 kommentaari:

  1. Olles just näinud fantastilist vampiirifilmi Let the Right One In, tuleb nutt peale, sest Twilight on üks suur nali.

    Misasja? Äsja lugesin usaldusväärsest allikast (IMDB kasutajakommentaarid) täiesti vastupidist arvamust:

    Twilight vs. Let the Right One In -> America wins
    Author: thejudgeisonvinyl from Alabama

    I don't get it what's all the fuss about this movie. Twilight was a masterpiece movie which had huge emotional impact on me while Let The Right One In did nothing for me. I don't understand how this Swedish movie (released at the same time as Twilight for marketing purposes) even dare to stand up to the undoubtedly superior American vampire cinematography. Dunno what language they speak in Sweden but it sure sounds ridiculous, I barely stopped laughing like most of the people at our local Huntsville, Alabama theater.

    jne

    Sorri, lihtsalt tuli meelde :)

    VastaKustuta
  2. Soovitan TV filmi nimega Speak, mille peaosaliseks on Kristen Stewart. Korralik draama.

    VastaKustuta
  3. Hea tsitaat :D Kõik sulatõsi.

    Tänud soovitamast. Speak läheb listi koos "Zathura: A Space Adventure" ja "The Messengers". Ta oli ka Panic Room's, mille peab üle vaatama. Kuna see oli tema esimene suur film, siis peabki tänama David Fincher't.

    VastaKustuta
  4. Mingi suva eide pärasti nii palju jama?

    VastaKustuta
  5. "Dunno what language they speak in Sweden" ütles pretty much ära kõik vajaliku arvustaja enda kohta.
    Olen kahe käega poolt, et rootslaste filmi kõrval võib Twilighti nähes ainult pead vastu lauda taguda. Samas võib filmi kasuks aga nii palju öelda, et raamat on veelgi kehvem kui linateos ise. See muidugi ei takista mürki pritsimast, kui mul arvustamiseks läheb.

    VastaKustuta
  6. para, jah :(

    Lizzahy, jään kõige mürgisemat mürki ootama! Nii mürgist, et loed arvustusest paar lauset ja tapab :P
    Olen hetkel täiesti üksi oma Twilight koormaga, pole kellegagi elu mõttel arutada :(

    VastaKustuta
  7. Nähtavasti Robert Pattinsoni soeng on hoopis ise selliseks kujunenud, sest ta väitis hiljuti IMDB-le, et ta ei pese oma juukseid kunagi.

    VastaKustuta
  8. no näed siis. Müsteerium lahendatud :P

    VastaKustuta
  9. Kommentaariks sinu blogi postitusele...ilmselgelt ei ole sa raamatut lugenud, sest kogu asja sisu ei ole sugugi mitte verdtarretavad vampiiriststeenid vaid armastus....jah see tundub mage! Aga tegelikkuses ei ole...vähemalt selle raamatu saaga kontekstis mitte! Üks asi, mis mulle selles filmis ei meeldinud oli see sama sinu poolt mainitud Edwardi kõhukinnisusega võitlemine! Põhjus nimelt jäi filmist täitsa välja! Põhjus miks ta nii näitles oli see, et ta pidi seda tegema! Nimelt oli tema suuruselt teine soov Bella nö ära süüa! Ilmselgelt ei oleks seda just irvitades mängida saanud!
    Ma kohe kindlasti ei ole teismeline plika, kuigi käisin ka esilinastusel :D Minu arust oli see väga hea film...Usun küll, et teine osa tuleb parem...sest ta on juba raamatuna parem.
    Mis ma aga tegelikult öelda tahtsin oli see, et vampiire ei ole olemas, neid ei tekki kunagi, igal kirjanikul võib olla neist omamoodi fantaasia, veelkord tegu ei olnud mitte vampiiriloo vaid armastuslooga!
    Muinasjutud on ju toredad :)

    VastaKustuta
  10. Oh väga lahe, et raamatut lugenud inimene oma arvamust avaldab. Seda ma ka rõhutasin, et eelkõige on see lugu armastusest. Nii tumba ma pole :)
    Tegelikult jäi filmis minu jaoks kõige nõrgemaks tegelaseks see paha vampiir, kes lõpus Bellat jahtis. Kas oli viga halvas näitlejas või režissööris, igatahes halva tegelasena oli see läbikukkumine.
    Küsimus, kas raamatus oli tema tegelane veenvam, ohtlikum?
    Teiseks, mitu punkti sa filmile annaksid?

    VastaKustuta
  11. Raamatus jäi Jamesi tegevus kuidagi kaugemaks-salaparasemaks, sest kuna raamat on thetud ainult sellest, mida Bella arvab/mõtleb/näeb, siis jah seal ta võibolla jätab veenvama mulje! Ma kogu lugemise aja ootasin millal, et ta jalutab lõksu! Hmmm....kui sellest karakterist filmis rääkida, siis ehk oleks pidanud ta kuidagi teisiti kirjutama lihtsalt, äkki viga hoopis stsenaristis. Raamat oli parem, aga eks filmid ongi harva raamatutest paremad...
    Ahaaa, sisututvustuses on ka väga valesti öeldud juba see, et Laurent, James ja Victoria Cullenite surmavaenlased on! Kaugel sellest...nad olid lihtsalt mingid suvakad, kes linnast läbi käisid...Kuni selle pesapalli mänguni ei huvitanud Cullenid neid üldse!
    See sõltub, kui kõrge skaala on? Aga10 palli süsteemis annaks 9/10...mis teha:D I'm a sucker for love... Vb sellepärast, et ma ootasin vähemat kui vaatama läksin! Vedas :P

    VastaKustuta
  12. Tegelikult ok 9/10 vb ei ole väga reaalne...parem oleks vb 7,2/10...mõned kohad häirisid ja nagu ikka leidus ka teostuses asju, mille kallal iriseda! :)

    VastaKustuta
  13. Olen Meyeri raamatuid lugenud, nüüd filmi ära näinud ja mulle samuti kohutavalt meeldis. So there.

    VastaKustuta
  14. Ugh, Lisanova on julm nahk - ma pole ühtegi videot näinud, kus ta tegelikult ka naljakas oleks.

    VastaKustuta
  15. Nukkudega versioon, terve film on 3 minutiga kokku võetud:
    Twilight The Puppet Saga

    VastaKustuta
  16. Blond, kuid mitte blondiin ütles...

    Raamatus jäi Jamesi tegevus kuidagi kaugemaks-salaparasemaks, sest kuna raamat on thetud ainult sellest, mida Bella arvab/mõtleb/näeb, siis jah seal ta võibolla jätab veenvama mulje! Ma kogu lugemise aja ootasin millal, et ta jalutab lõksu! Hmmm....kui sellest karakterist filmis rääkida, siis ehk oleks pidanud ta kuidagi teisiti kirjutama lihtsalt, äkki viga hoopis stsenaristis. Raamat oli parem, aga eks filmid ongi harva raamatutest paremad...
    Ahaaa, sisututvustuses on ka väga valesti öeldud juba see, et Laurent, James ja Victoria Cullenite surmavaenlased on! Kaugel sellest...nad olid lihtsalt mingid suvakad, kes linnast läbi käisid...Kuni selle pesapalli mänguni ei huvitanud Cullenid neid üldse!
    See sõltub, kui kõrge skaala on? Aga10 palli süsteemis annaks 9/10...mis teha:D I'm a sucker for love... Vb sellepärast, et ma ootasin vähemat kui vaatama läksin! Vedas :P


    101% nõus.

    VastaKustuta
  17. tujurikkuja ..
    PÕMPÕMPÕMMM

    VastaKustuta
  18. Täiesti perses vend oled ju:D..Sa panid ikka mõnuga mööda selle kommenteerimisega. tüüpiline vampiirifilm?..ma arvan et selliseid on liigagi palju, ja liiga tüüpiline, et paneb haigutama, ainukene normaalne ja oringinaalne on dracula. aga mingid blaided ja ma ei tea- ütlen ainult selle peale"tere hommikust".
    Sinna filmi ongi pandud fantaasiat juurde, mis viib selle filmi teise tasemele. ta on lihtne film, et saaks öelda et odav film, aga kui võtta, siis "Saag" on ka väga odav film, aga väga geniaalne. Ja "videvikus" on see mis tõmbab vaatama. Ta on midagi muud, ta on täiesti midagi muud, see pole tüüpiline armastusromaan, et umb, ma armastan sind ja sa armastad mind. ja jooksed oma armastatu järgi-see pole see. Nii et sina oled küll väga vale inimene selle filmi üle arvustamiseks, kommenteerimiseks sa sobid, et ütled oma arvamuse. aga arvustuseks- arvan et siiski mitte. Et üldjuhul, ootaks ikka pigem arvustust sellelt, kes ikka teab asja ka selle kohta, ja see kes isegi teab asja, ei pea see film meeldima ja võib rääkida, mis oli teistmoodi kui nt filmis jne. Aga sina oled lihtsalt tüüpiline vampiirifilmide armastaja, kes lootis n äha ihtsalt verd ja ma ei tea küüslaugu kartmist.

    VastaKustuta
  19. Endiselt aktuaalne teema vaatan.
    Sõnapaari "tüüpiline vampiirifilm" mina ei kasutanud, sest seda ta kohe kindlasti ei ole. Pole ka teab mis suur vampiirifilmide armastaja. Ning ära võta "arvustamist" väga tõepähe. Muutsin selle parema sõna vastu "muljetama", kui pidasid silmas paremal menüüs olevat kinonurka.
    Kui lugesid seda Filmiveebist, siis ära samuti väga südamesse võta. Ega keegi sinult ju head filmielamust ära võtnud.

    VastaKustuta