laupäev, 29. november 2008

Bill Bailey: Tinselworm

Kellele ei meeldiks Bill Bailey? See on ju see muhe vana parimast sarjast Black Books. Kunagi oli tal 6-osaline ühemeheshow Is It Bill Bailey?, mille režissöör oli muide Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz). Veel olen teda silmanud Never Mind the Buzzcocks saate kaptenina ja samuti saatest QI - mõlemad on head meelelahutajad tuntud külalistega.

Loomulikult on nähtud kõik eelnevad stand-up'id: Cosmic Jam, Bewilderness ja Part Troll. Neist kolmest julgen soovitada ainult Part Troll, mis oli tõsiselt geniaalne. Näiteks U2 ja katastroof kontsertil. Või publiku üks tugev plaksutus, mis meenutas kõlalt nagu suur troll murraks oksa. Kõik eelpool nimetatud saated ja live'd leiab YouTube'st.

Bill Bailey: Tinselworm (2008) on neljas live. Bailey on ainulaadne koomik juba välimuselt... Ma ei tea ühtegi teist inimest selliste juustega. :P Muusik/stand-up koomik pole küll midagi uut, kuid temale võrdväärset on raske leida. Kusjuures üldjoontes meeldibki mulle just tema muusikal põhinevad naljad. Bailey on hämmastavalt andekas muusik. Ta valdab hästi klaverit, kitarri ja kasutab laval veel muid instrumente.

Häid kohti oli palju. Teate lugu The Killers - All These Things That I've Done, mille refräänis lauldakse: "I got soul, but I'm not a soldier"... Bailey asendas need kaks sõna: "I got ham, but I'm not a hamster" :D

Jällegi oli üks saksakeelne (reklaam)lugu Kraftwerki stiilis koos külalisega Kevin Eldon (Big Train). India muusikutega mängitud Radiohead kaver Creep rokkis! Ja palju muud headust, et vaatasin lausa kaks korda.
8/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar