pühapäev, 2. november 2008

Halloween

Pärast John Carpenter'i originaal Halloween (7/10) vaatasin Rob Zombie remake Halloween (2007), mida pean üheks haruldaseks õnnestunuks remake'ks. Zombie keskendub ligikaudu pool filmi noorele Michael Myers'le, kes pärast oma koletut tegu vaimuhaiglas konutab ja ennast maskide taga varjab. Nagu originaalis püüab temast aru saada Dr. Samuel Loomis (Malcolm McDowell).

Noore Myers'i pikem sissejuhatus on kindel eelis originaali ees, milles nägi noort tapjat ainult ~10 sekundit, kui tema vanemad ta verise noaga leidsid. See on üks suurim erinevus kahe filmi vahel ja Zombie vaatenurk on igati õnnestunud.

Filmi teine pool oli suhteliselt tavaline slasher, kuid kokkuvõttes pingelisem kui originaal. Mitu stseeni olid filmides üldjoontes samasugused nt. see nuga-läbi-kere-ja-seina-külge-rippumise-manööver jms. Zombie oli aga lisanud siin-seal ka veidi oma fantaasiat. Võrreldes originaaliga oli remake's ohtrasti verd ja paljast tissi-tussi oli minutites rohkem kui originaalis.

Muigama ajas stseen potil oleva tüübiga, keda Myers avalikus käimlas terroriseeris ja mees lausus vaikivale Myers'le kuldse Cool Hand Luke filmi lause: "What we got here is a failure to communicate." :P

Finaal hakkas ainsana sohu vajuma ja oleks võinud lühem olla. Soundtrack koosnes tuntud lugudest nagu "(Don't Fear) The Reaper" ja "Mr. Sandman" ning kõlas ka originaali lähedane teemalugu. Annan mõlemale võrdsed hinded. Väärt remake vahelduseks.
7/10

10 aastane vs 26 aastane Myers - sama maskiga & doing the same shit

4 kommentaari:

  1. Värske uudis: Halloween remake saab järje, mis tuleb kinodesse...

    http://www.movieweb.com/news/NEIjNKKRIV62MN

    VastaKustuta
  2. Ei tea, kui hea see uudis, on aga okei.

    VastaKustuta