kolmapäev, 23. juuli 2008

Lust, Caution

Lavastaja Ang Lee Se, jie (2007) on NC-17 reitinguga ajalooline sõjadraama, mis põhineb lühijutul. Lee suutis sellest kokku keevitada üle 2:30 tunnise põneva tüki erakordselt paljastavate seksistseenidega, mis polnud nii väga seksuaalsed kui pigem mõtlemapanevad. Pärast ekstra jubedat Hulk'i nägemist oli Lust, Caution nagu sõõm puhast õhku. Hakkasin öösel vaatama ja filmi lõppedes oli väljas juba valge. Kuigi huvi säilis lõpuni, oleks võinud siiski palju lühem olla. Lõpplahendus ei valmistanud pettumust.

Tegevus käib Teise maailmasõja ajal Šanghais. Alguses ei saanud absoluutselt pihta, mis teema on. Aegamööda tutvustakse lähemalt noort vastupanuliikujat (Wei Tang), kes peab saama lähedaseks mõjuvõimsa riigireeturiga (Tony Leung Chiu Wai), et teda mõrvata. Poliitika pool ja mõned kõrvaltegelased jäid lõpuni segaseks, aga see polnud ka tähtis. Kandvaks osaks saab lõksu meelitava naise ja mehe suhe.

Täiesti uskumatu, et see on peaosatäitja Wei Tang esimene ja siiani ka ainus film. Väidetavalt valis Ang Lee ta välja 10 000 kandidaadi hulgast... Oli kuidas oli, see roll nõudis väga palju. Juba nende julmade seksistseenide pärast. Meespoolt nägin viimati Hero's.

Ettevaatust, iha oli pingeline ajastutruu film vastupanuliikumisest Hiinas, mille põhiliseks tõmbenumbriks oli Wei Tang. Aplaus talle. Visuaalne pool oli ka kena. Kui oleks tehtud lühemalt ja kompaktsemalt, siis võiks rääkida juba meistriteosest. Siiski soovitan.
8/10

Oled jälle õigel teel Ang Lee.
Telefonil Wei Tang - mmm.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar