teisipäev, 1. juuli 2008

George Carlin... It's Bad for Ya!


22. juuni kaotasime igaveseks lavalaudade geeniuse George Carlin'i. Koomik on tema kohta vähe öeldud. Ta rääkis meid kõiki puudutavatel teemadel ausalt, ilustamata ja ainult temale omase huumoriga. Oma viimase HBO Special'i salvestas ta 1. märtsil. George Carlin... It's Bad for Ya! (2008) oli juba tema 14. HBO Special.

Vaatasin pühapäeval tema auks nii selle viimase kui ka juba varem nähtud George Carlin: Complaints and Grievances (2001) ja veel George Carlin: Life Is Worth Losing (2005). Viimast vaatasin YouTube'st. Tegelikult leidsin hiljem kõik need sealt. Kõik kestavad veidi üle tunni. Lisaks neile vaatasin tema intervjuud Inside the Actors Studio aastast 2004.

It's Bad for Ya! esimene lause oli juba puhas kuld: "I like to begin by saying fuck Lance Armstrong." Viimases rääkis ta palju lastest ja ka surmast. Complaints and Grievances parim pala oli viimases lõigus jutt Jumalast ja koht, kui ta meie keha iseärasustest rääkis, sest teda huvitavad sellised asjad. Life Is Worth Losing teemadeks on luuserid jms. Saame väga detailse pildi, kuidas noorhärrad masturbeerides endal hinge kinni hoiavad, et naudingut suurendada, kuid paljud panevad ajastusega mööda ja tulemus on saatuslik.

Ühesõnaga mul ei ole mõtet seda kõike ümber jutustada. George Carlin't on lihtsalt huvitav kuulata. Inglise keel on tal üle keskmise ja harva ta kordab ennast. Annan It's Bad for Ya! esimese video ja hakake sealt edasi minema. George auks tegin uue sildi stand-up, sest filmide alla ta päris ei käi kuigi ta on ka filmides näidelnud. P.S. kui te pole kuulnud klassikat Seven Words, siis te pole elanud.

2 kommentaari: