esmaspäev, 7. juuli 2008

Franz Ferdinand


Aastal 2005 oli Franz Ferdinand tulemas Eestisse ja ostsin silmapilk pileti. See kontsert jäi aga kahjuks ära ning piletid osteti tagasi. 3 aastat hiljem nad siiski tulid, kuid viimasesse mõeldavasse kohta - Õllesummerile. Olen käinud õllekal kunagi ammu tööd tegemas ja paar aastat tagasi käisin samuti mingit bändi kuulamas. FF on terve Õllesummeri ajaloo jooksul parim asi, mis on sealt läbi käinud ja loomulikult ei tahtnud sellest sündmusest ilma jääda. Pealegi pilet oli kõigest 150.- pluss 1 õlu 35.- mis on ju tühine summa nii tasemel bändi eest.


Enne FF kiikasin ka Inese esinemist pärast mida sättisin ennast oma Franz Ferdinand'i särgiga suhteliselt lava ette ootama. Olin selle liikuva kaamera juures, kus oli alguses palju trügimist ja üldse oli neetult kitsas, kuid mis sellest tühiasjast enam. Bänd alustas õigeaegselt ja mängisid täpselt 1h. Suure aplausi saatel tagasi tulles tegid veel ~15min jooksul 3 lugu (Jacqueline, uus, This Fire). Kokku suutsin tuvastada 5 uut lugu, mis olid kuramuse head. Uutes lugudes kasutati palju süntesaatorit.

FF esinemine oli energiline ja kaasakiskuv. Olen näinud ETV pealt nende kontserti, kus nad samuti publiku kerge vaevaga käima tõmbasid. Alex'i selgeks õpitud sõnad aitasid ka palju kaasa: "Tere; Aitäh; Ma tahan siin olla; Õlu maitseb." :) Jätsin vist õigesti meelde... Inglise keeles rääkis ta sellest, miks eelmine kord ei saanud Eestisse tulla ja kiitis eestlaste tantsuoskust!


FF tegigi oma debüütalbumi selle mõttega, et inimesi tantsima panna. Esimest albumit olen kuulanud lugematuid kordi. Kindlasti tänu Areeni kiidusõnadele sai see kunagi muretsetud. Teist albumit olen kuulanud natukene vähem. Mõelda vaid nad on saanud kõigest 2 albumiga ülituntuks, kuid tagasi 4. juuli kontserti juurde. Heli oli super. Publik oli hämmastavalt hea. Vaatasin paar korda selja taha laulukaare alla ja nägin ka seal kaugel inimesi püsti seismas ja plaksutamas. Rahvast oli ikka nagu murdu. Kaugemalt vaatajatele oli pandud ka ekraan, kuid seda iga loo ajal ei kasutatud.


Pole tükil ajal kontsertil nii palju kaasa elanud. Üks suur lemmik on ära nähtud. Esimest korda visati trummipulk minu suunas, kuid natukene jäi puudu. Muide Outsiders loo lõpp oli tase, kui terve bänd trumme tagus. YouTube's on mõned videod kontsertist. FF on kõva live bänd ja uuelt albumilt on mida oodata. Vabandused väga segapudru postituse pärast.
kontserti pildid: elu24

kirja näeb peeglis õigetpidi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar