laupäev, 12. juuli 2008

In the Valley of Elah

In the Valley of Elah (2007) on tõsielul põhinev krimidraama Paul Haggis'e (Crash) sulest. Film heidab pilgu Iraagi sõjale veidi teise nurga alt. Tommy Lee Jones mängib murelikku isa, kelle poeg on pärast missioonilt naasmist kaduma läinud. Koos Charlize Theron'i mängitud detektiivi abil leiavad nad poja aga liiga hilja. Pärast seda hakkab mõrva uurimine.

Film kulgeb vaikselt ja põhiliselt veab seda Tommy Lee Jones, kes selle rolliga ka meespeaosa Oscarile kandideeris. Midagi uut Haggis Iraagi sõja kohta ei ütle. Pigem on see perekeskne draama. Mul ootavad järge paar eelmise aasta dokumentaali Iraagist nagu Taxi to the Dark Side (2007) ja No End in Sight (2007). Taxi... võitis ka parima dokumentaali Oscari. Iraagi filme jäädaksegi tegema ja on ka põhjust. Tänapäevani tehakse veel Vietnami ja Teise maailmasõja temaatilisi filme. Kõige rohkem ootan Trantino eepilist Inglorious Bastards (2009).

Aga kaldusin teemast kõrvale. Kui In the Valley of Elah kinos jooksis, siis polnud suurt tahtmist seda näha. Kodus vaatamiseks sobib hästi.
6/10

1 kommentaar: