esmaspäev, 16. veebruar 2009

Futurama: Into the Wild Green Yonder


Ei mäletagi millal viimati nii kiirelt filmist kirjutasin. Lõpetasin Futurama: Into the Wild Green Yonder (2009) vaatamise kõigest mõni minut tagasi. Otsisin pildid välja ja siin ma nüüd olen.

Neljas ja viimane planeeritud täispikk Futurama film kisub kangesti taas nurjumiste poole. Režissööriks sama mees, kes oli vastutav The Beast with a Billion Backs (5/10) eest, mis jäigi kõige nõrgimaks. Ülejäänud kahe filmi lavastajaga olen hoopis suurem sinasõber: Bender's Big Score! (8/10) ja Bender's Game (8/10). Ei hakka sellesse laskuma, kes on käsikirjad kirjutanud.

Iga järgneva filmiga on sisud järjest ulmelisemaks läinud. Amy rikas isa tahab ehitada maailma suurimat minigolfi rada - kosmoses muidugi. Selle jaoks tuleb hävitada üks teele ette jääv linnutee, mille vastu hakkavad protestima öko-feministid eesotsas Leela'ga. Hoidke alt! Mõni sisuliin oli täiesti ebavajalik nagu nt. Bender'i armuke, kuigi tänu sellele sai näha üht lahedamat sidekick tegelast sarjas - Clamps! Koristaja Scruffy't ei ületa loomulikult keegi.

Mitmed naljad korduvad terve filmi vältel nt. kaan Leela küljes, Fry saab pudeliga pähe jms. Sekka visatakse random nalju nagu hooker Bender või money talks, mida see ka tegi... Mu enda lemmik oli pokkerimäng, mis oli täis mõnusaid nalju. Kosmoses mängitav minigolf polnud ka paha. Tuleviku ja sõnade ümbermängimise naljad on olnud alati Futurama suureks osaks nagu nt. "Welcome to Mars Vegas" - nutikas.

Olles nüüd kõik neli filmi ära näinud tahaks öelda mingi kuldse tõe või midagi taolist. No näiteks, et vanasti oli iga seriaali osa parem kui praegused filmid ning ärge hakake nende peale aega raiskama, aga ei tee seda. Jätan otsustamise teie teha. Päris mahavisatud aeg see sarja fännide jaoks kindlasti pole. Ise vaatan arvatavasti kõik kunagi uuesti läbi.
6/10

Veelkord eelmised filmid:
Futurama: Bender's Big Score! - 8/10
Futurama: The Beast with a Billion Backs - 5/10
Futurama: Bender's Game - 8/10

THE END?

3 kommentaari:

  1. Off topic, aga palju õnne mulle, täna täpselt aasta tagasi kirjutasin oma esimese kommentaari siia blogisse ´Into the Wild´ filmile.

    Sopranole aitäh hästi kirjutatud arvustuste eest ja alati on rõõm siia tagasi tulla :)

    VastaKustuta
  2. Palju õnne! :)
    Mul on muide plaanis Into the Wild lähiajal uuesti vaadata. Saaks näha, kuidas see aasta hiljem mõjub.

    VastaKustuta
  3. Soundtracki olen terve aasta läbi kuulanud...

    VastaKustuta