pühapäev, 15. veebruar 2009

Bolt

Bolt (2008) oli minu teine kinofilm sel aastal. Jaanuaris rohkem kinno ei sattunudki, sellepärast jäi ka kuu kokkuvõte tegemata. Meelitajaks oli muidugi 3D, mis maksab muide 20.- rohkem kui tavafilmide pilet! Minu silmis pole see seda lisaraha väärt.

3D efekt ei ajanud kordagi suud ammuli ega lisanud suurt mitte midagi. Teisalt U2 3D oli täitsa mõnus vaatamine. Jätkuvalt on väga ebamugav, kui on kaks paari prille ees. Kõrvad vajuvad raskusest lonti ja 3D-prillid kipuvad nina pealt maha libisema. Need on ju suht jämeda raamiga ning tavaprillid võtavad ninal juba oma osa. Läätsed oleks üks lahendus, kuid ise neid ei kasuta. See selleks. 90 min. elab üle.

Bolt'i ees oli Pixari lühianimatsioon Tokyo Mater (Tokio Matu). Cars on kõige nõrgem Pixari animatsioon ning seegi lisalugu driftimisvõistlusest Jaapanis jättis külmaks. Väga värviline oli. Eks ta pakub lastele rõõmu.

Tokio Matu

Seevastu "Välk" pakkus minulegi hea poolteist tundi. Nüüd aga kõige negatiivsem külg kogu asja juures: eesti keel. Juba enne vaatamist tagusin pead vastu seina. Kõige lollim ongi see, et ingliskeelset versiooni kinos pole. Olgu eestikeelne tehtud kui tasemel tahes, tahan alati originaali kuulda. Peategelase John Travolta asemel oli seega Märt Avandi jne. Väikesed rollid lugesid sisse isegi Filmimöla tiim Lauri ja Timo. :) Tundsin paugupealt nende hääled ära, kuigi Lauri oli oma häält muutnud.

Tubli animatsioon. Pisarakiskuja lennuka actioniga ja mõnusa huumoriga. Tuvid ja hamster varastasid kõik oma stseenid. Kandideerib isegi Oscarile, mille muidugi Volli ära napsab. Poster on ainult kohutav!
7/10

8 kommentaari:

  1. Pole veel Bolti näinud, aga hamster ja tuvi tunduvad olevat tõelised pärlid=)
    Ei teagi ka siis minna kinno või jääda 3D elamusest ilma ning vaadata inglise keeles.

    VastaKustuta
  2. heh, ma Lauri häält ei tundnud. Timo oma oli tuttavam.

    VastaKustuta
  3. Timo ja Lauri olid need kaks kassi, kes Bolt'ga alguses rääkisid. Lauri see tüsedam :)

    VastaKustuta
  4. TÄPSUSTUSEKS!
    Tundub et blo9gi autor pole kursis mitme teemaga.

    1. 3D tavalise filmi puhul nagu antud filmigi puhul ei lisa tõepoolest eriti palju. Seevastu spetsiaalselt ainult 3D turu jaoks tehtud (lühi)filmid onvaatamist väärt. Sest seal kasutatakse 3D efekte :) Paljud meist on kindlasti käinud kusagil reisil kas näiteks 3D imax kinodes või lõbustuspargkide kinodes. Kus siis tõepoolest saab kogeda korralikke 3D efekte.

    2. Mis prillidesse puutub siis tavapäraselt jagatakse Sulle saali minnes papist raamiga prillid mida võid siis voltida vastavalt oma vajadusele ja on kerged (ei väsita ära nagu need coca-cola plaza rasked kolakad). Need tavaliselt jäävad Sulle peale kinokülastust alles. Kahjuks meie coca plaza selliste kinode hulka ei kuulu (ju nad üritavad niimoodi viimaseid sentegi kokku hoida). Kahjuks väsivad coca-plaza kolakatega silmad, nina ära. VÄGA EBAMUGAV. Lastest ei räägigi. Jumal tänatud et reisidelt on alles hunnik neid papist prille ja kasutan nüüd lastega neid coca plazas. Palju mugavam. Soovitan ka teistelegi.

    3. Mis puutub Pixari "Cars" filmi siis ei saa nõustuda et tegemist oleks pizari nõrgima animatsiooniga. :) Seda kinnitavad ainuüksi müüginumbrid juba. Ja pole seni ühtegi last näinud kes poleks Cars'ist vaimustuses. Ja kõik "Cars"'iga seonduv läheb meeletult hästi müügiks. Riided, vihikud, voodid, kardinad, mida iganes läheb kiiremini kui soe sai.

    4. Ja Toky Mater on lihtsalt üks film lühifilmide kogumikust "MATU jutustused". Päris mitmel telekanalil lastakse seda sarja järjest. Seni pole veel ühtegi kordust näinud, nii et neid on ikka päris hea hulk.

    VastaKustuta
  5. Olen kursis küll...

    1. IMAX't pole lihtsalt kogenud veel. Hetkel rääkisin Bolt'i 3D efektidest.
    2. Oleks omal võtta, siis prooviks järgi küll.
    3. Isiklik arvamus lihtsalt ning ausalt öeldes pole ma A Bug's Life'st ka suurimas vaimustuses.
    4. Tokyo Mater't pole enne näinud, kui oled seda näinud 3D's! :D

    VastaKustuta
  6. Spy Kids 3D puhul saime küll need papist variandid, paraku pidi needki tagastama.

    VastaKustuta
  7. Tõeliselt lahe multikas oli - vaatasin ing.keelset. Hamster oli päris naljakas. Eks vaatan e.keelse ka ära, kui dvd tuleb.:)

    VastaKustuta
  8. Vaatasin eestikeelse ka ära...
    Ingliskeelne oli ikka kõvasti parem, eriti hamster ja tuvid. Isiklikult soovitan küll seda ilma eestik. dublaažita vaadata.

    VastaKustuta