reede, 8. august 2008

Wristcutters: A Love Story

08.08.08 oleks hea kuupäev suremiseks kas pole? Filmi Wristcutters: A Love Story (2006) alguses koristab Zia (Patrick Fugit) oma toa puhtaks ja tõmbab seejärel veenid läbi. Tüdruku pärast muidugi. Ta satub veidrasse hauatagusesse ellu, kus elavad kõik enesetapjad ja keegi kunagi ei naera. Kui poiss kuuleb, et tema tüdruk sooritas ka enesetapu (või nagu filmis seda kutsuti: offed), hakkab Zia teda koos sõbra autoga mööda halli tühermaad otsima. Teel kohtuvad nad hääletajaga (Shannyn Sossamon), kes otsib mehi valges ehk bosse, sest tema arvates on toimunud mingi eksitus ja ta ei peaks seal olema.

Shannyn Sossamon on nüüd ametlikult minu üks lemmikutest. Filmis mängib ka muusik Tom Waits. Üheks tegelaseks saab ka auto, mille juhi kõrvalistme all on müstiline must auk, kuhu sõidu käigus kaotatakse mitu paari päikeseprille, kassette jms.

Wristcutters: A Love Story on omapärane armastuslugu ja mõnus road movie huvitavate tegelastega. Iga kord, kui tuleb uus tegelane, siis näidatakse flashback'na, kuidas nad enesetapu tegid. Tulles tagasi alguse juurde, siis see oli veidi sarnane The Royal Tenenbaums'ga, kus Luke Wilson lõikas kõigepealt ära juuksed siis habeme ja lõpuks žileti haaras. Enesetapjad tahavad vist enne lõppu viisakad ja klanitud välja näha.
8/10

1 kommentaar:

  1. See on üks mu lemmikfilmidest ja soundtrack on ka päris hea. Mõnus muhe film. :)

    VastaKustuta