pühapäev, 17. august 2008

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Jaanuaris alanud sari Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008) tegevustik käib pärast Terminator 2 sündmusi. Sarah ja tema poeg John Connor põgenevad elu eest ja hoiavad madalat profiili. Nendega liitub üks hea robot Cameron (Summer Glau), kes saab neil uueks ihukaitsjaks olles arenenum, realistlikum (ja ilusam) mudel. Kolmiku eesmärgiks saab peatada Skynet.

Hetkel 1 hooaeg 9 osaga kõlbas küll, kuid midagi erilist pole. Action jääb filmidele alla ja sari ongi rohkem dialoogipõhine, kuid mitte nii igav, et pärast esimest osa enam vaadata ei viitsiks.

Summer Glau (Firefly) on loomulikult põhiline tõmbenumber ja temas pettuma ei pea. Ta hängib koos John'ga koolis kaasas ja püüab olla tavaline teismeline. See, kuidas ta ütleb "That's tight", on juba omaette kuld. Osaliselt võetigi Glau sarja oma kaklusoskuste tõttu, mida ta demonstreeris Serenity's. Terminator'na on tal käed-jalad pidevalt töös. Mõnes osas näitab näitlejanna ka oma suurepäraseid balletti oskuseid...

Et põhimõtteliselt ainult tema pärast hakkasingi sarja vaatama. Muidugi ka see mõjutas, et Terminator Salvation (2009) võib päris kõva tükk tulla, kuid sari ja film pole vist seotud. John on sarjas noor ja käib Judgement Day eelne võitlus nagu ka kolmes filmis, aga filmis Terminator Salvation on päev lõpuks käes ja John (Christian Bale!) teeb mehetegusid.

Sarja põhitegelaseks võibki pidada Sarah Connor't, kes on ka jutustaja rollis. Näitleja Lena Headey (300) sobib rolli hästi. Ta on absoluutselt igas stseenis tõsise näoga ja hakkasin hobi korras jälgima, kas ta kunagi naeratab ka. Naeratas küll.

Pean eraldi märkima, et sain täieliku üllatuse osaliseks, kui hästi mängis Brian Austin Green, kes kehastab Kyle Reese venda. Kunagine Beverly Hills, 90210 nooruk on näitlema õppinud ja mitte vähe! Muideks mõni päev tagasi käisid kõlakad, et ta tahaks kehastada järgmises Batman'i filmis Riddler't! Seda mõtet peaks veidi seedima, aga tõesti kutt on saanud Terminator sarjas täiesti uue hingamise.

Sarja teine hooaeg algab septembris. Eks vaatan edasi.
6/10






Sarah Connor: [opening Intro] In the future my son will lead mankind in a war against Skynet, a computer system designed to destroy the world. It has sent machines back through time to kill him, one to protect him. Today we fight to stop Skynet from ever being created. To change our future. To change his fate. The war to save mankind begins now!

6 kommentaari:

  1. kunagi ammu ammu sai pilootosa vaadatud ja saadud kogemus oli nii kole, et ei tekkinud korrakski mõtet sarja ennast vaadata. Kõige põhilisem etteheide tegijatele selle eest, et tõmmati suvalisele tädile maika selga ja mõeldi ,et nüüd ongi Sarah Connor valmis.

    VastaKustuta
  2. Minul kadus huvi Terminatori uustoodangu (olgu see siis uus film või TV-sari) vastu ära pärast Rise of the Machines'i nägemist. See oli lihtsalt nii hale.

    VastaKustuta
  3. Sari oli lihtsalt jube... vaatasin paar osa.. rohkem ei tahtnud.

    VastaKustuta
  4. Mul ka sama lugu, et pilooti vaatasin ja rohkem pole huvi tundnud selle vastu. Muuhulgas avastasin selle käigus, et mulle Glau enam ei meeldi.
    Eelmisel hooajal oli ka märksa paremaid uusi sarju.

    VastaKustuta
  5. Suhtusin ka päris skeptiliselt algul.. aga hakkas meeldima ja... Esimene hooaeg lõppes eriti võimsalt, John Cash'i muusika saatel. Brian Austin Green'i (kes varem eriti ei meeldinud)oli ka väga hea ja sobis ideaalselt sinna.
    Ootan järgmist hooaega. thumbs up :)

    VastaKustuta
  6. Ei tea...ma olen ikka piisavalt suur Terminator´i fänn,et hakkas ka sari meeldima.Algul oli imelik...uued näod,aga sellega harjub ruttu,kui saad aru,et sarja teema on sama,mis filmiski.Ärge vaadake ainult,mis ja kuidas on tehtud,vaid leidke ülesse sõnum,mida seal öelda tahetakse.Kui sellele pihta saate,siis ei tundu asi enam jamana(sama kehtib ka filmide kohta).Vaadatavusele lisab kindlasti juurde,sellise kaitse-roboti,filmi toomine...natuke ka silmailu.
    Kõik näitlevad seriaalis väga hästi isegi,kui jälgida ka pisiasju.Ei jõua kohe ära oodata,millal uut osa näeb...lihsalt põnevus on täielikult "lakke roninud".

    VastaKustuta