reede, 8. august 2008

Dark City

Mis film sobiks veel paremini tagasituletuks kui Dark City (1998), mida vaatasin mitu kuud tagasi ja mis ootas siiani vapralt Coming Soon listis. 29. juulil ilmus sellest Director's Cut, mis oli nagu Issanda õnnistus. Vaatasin uuesti üle, et oma mälu värskendada.

Uusi stseene on lisatud ca 11 minuti jagu ja teine vaatamine sujus huvitaval kombel mõnusamalt. Kui peale esimest korda oleks võib-olla hinnanud 7/10, siis nüüd annan lahkelt 9/10. Uut materjali ei suutnudki väga käegakatsutavalt tuvastada. Muuhulgas sai Jennifer Connelly rohkem ekraaniaega ja selle vastu pole mul mitte midagi.

John Murdoch (Rufus Sewell) ärkab vannis mälukaotusega ja hakkab oma mineviku niite taga ajama, kuid ta ei mäleta isegi oma naist (Jennifer Connelly). Peagi hakkavad teda taga ajama nii võõrad mehed mustas eesotsas Mr. Hand (Richard O'Brien) kui ka inspektor (William Hurt). John kuuleb tõde pimeduses oleva linna kohta Dr. Schreber (Kiefer Sutherland) käest ja nurjab lõpuks oma erivõimetega võõraste massiivsed plaanid.

Dark City on originaalne ja huvitav, kuid pole kahjuks kuigi tuntud. Director's Cut toob loodetavasti uusi fänne juurde. Visuaalne pool näeb praegugi väga hea välja. Väidetavalt olla The Matrix sellest mõjutusi saanud. Trinity jooksis isegi samal katusel, kus filmiti DC üks sarnane stseen. Konkreetseid sarnasusi on veel mitmeid, mida näeb siit.
9/10

2 kommentaari:

  1. Peaks ise ka pikema variandi läbi vaatama, viimasest korrast on juba piisavcalt aega möödas, et film taas huvitav tunduks.

    VastaKustuta