neljapäev, 24. juuli 2008

Batman

Vaatasin värskelt üle Tim Burton'i Batman (1989). Jack Nicholson'i mängitud Joker oli haigem, kui ma mäletasin. On ka räägitud sellest, et tema ja Heath Ledger'i Joker't ei maksa võrrelda, sest need on kaks eri asja. Ja tõsi ta on. Nicholson oli filmis kohati ootamatult julm tappes vahendeid valimata ning tehes seda kõike naljatledes. Tema Joker on läbi aegade üks tuntuim villain, aga olen kindel, et Heath'i Joker läheb mulle rohkem korda.

Praegu vaadates on film mõne koha pealt selgelt aegunud. Muusikat tegi nt. Prince... Michael Keaton oli parem Bruce Wayne'na kui Batman'ina. Batman'i kostüümis liikus ta veidralt, mis võis osalt tuleneda kostüümist endast. Batmobile nägi hea välja, kuid Batplane ei saanud enam võltsim olla. Täiesti koomiline oli vaadata, kuidas lõpus ta sihib Joker't oma tuhande relvaga ja laseb kõik mööda. Joker võtab püksist välja ülipika püstoli ja laseb lennuki ühe lasuga maha. Holy Bulls Eye, Batman!

Head kohad olid need, kui Joker ütles midagi Batman'i kohta: "He stole my balloons!" või "Where does he get those wonderful toys?" :D Lõpp Batman'i ja Joker'i vahel oli huvitav. Mõlemad armastasid oma moel Kim Basinger'i (hot!) tegelast. Ja omal moel kaks "friiki" sündisid tänu teineteisele...

Näiteks AVGN eelistab just Nicholson'i, millest ta oma Bat-A-Thon ülevaates räägib. Nicholson'i Joker on tema jaoks nostalgia faktor ja andis filmile 4,5/5. Võrdluseks TDK'le andis ta 4/5 ja Batman Begins'le 3/5, tuues selle puhul välja mitmeid miinuseid, mida ta ise nimetas nitpicking'ks. Need kõik review'd on tal seal spike.com keskkonnas. Joel Schumacher'i Batman'd ei kannata üldiselt mingit kriitikat ning ei tahtnud neid enne TDK'd uuesti vaadata.

Muide suur koomiksi sõber Kevin Smith räägib ühes podcastis sellel teemal, et kõik arvavad, et TDK promo on olnud metsik jne. Tegelikult oli Tim Burton'i Batman absoluutselt igal pool. TDK on olnud rohkem netipõhine, kuid 1989. aastal oli Bat siin ja Bat seal. Ilma selle filmita poleks me täna, kus me oleme. Minu jaoks natukene aegunud, kuid siiski väga hea. Asetaks selle BB järgi.
7/10

3 kommentaari:

  1. lol Michael Keaton näeb teisel pildil välja nagu doughnut või nagu priskete põskedega neljanda klassi poiss :D

    Praegune kostüüm on ka palju ägedam, aga see tuleneb ka võimalustest ja olukorrast. Keaton isiklikult mulle eriti ei meeldi/sümpatiseeri.. mäletamist mööda natuke liiga wimp ja ühekülgne. Bale´i Batman on rohkem lõhestunud ja more troubled.

    btw Michael Gough, kes mängis teenerit ellmistes filmides on ikka veel elus.. 94 aastane :D

    VastaKustuta
  2. Mulle meeldis enne TDK'd kõige rohkem Returns ja siis origninaalne Batman

    VastaKustuta
  3. Michael Keaton tekitab külmavärinaid!

    VastaKustuta